00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

אושפלאו

12/01/2010

אושפלאו

 האושפלאו ,קדירת עוף ,בשר ואורז מדהימה בטעמה אפויה 3 שעות בתנור . שילוב טעמים מעולה של עוף שחום ונימוח עם אורז מטריף .גרסה מעולה של אושפלאו האפוי בתנור כ 3 שעות כשהאורז משודרג עם  צימוקים ומשמשים  מיובשים .

מקור המתכון : שרי מפורום אורט

המתכון מובא כאן בלשוני עם שנויים קלים שלי בכמויות ואופן ההכנה .

 

חומרים

10 ירכיים – אפשר כמובן חלקי עוף אחרים

500 גר` בשר בקר , השתמשתי בשייטל

4 בצלים בינונים קצוצים גס

3 כוסות אורז

4 כוסות מרק עוף

4 גזרים חתוכים לגפרורים

צרור פטרוזיליה קצוצה

8 משמשים מיובשים

חופן צימוקים

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

כורכום

 

הכנה

לטגן את חלקי העוף במעט שמן עד השחמה קלה מ 2 צידי העוף , להוציא ולהניח על ניר סופג. סגירת הבשר שחתכנו לקוביות באותו השמן שטיגנו בו את העוף , להוציא ולהניח על הניר הסופג.

להוסיף לשמן שטיגנו בו את העוף והבשר את הבצל הקצוץ ולטגנו עד השחמה קלה תוך כדי קרצוף שאריות העוף ומיצי הבשר שנדבקו לקרקעית  הסיר .

 להשרות את האורז כחצי שעה במים רותחים , לסנן את האורז ממי ההשריה , לתבל את האורז בתבלינים  , בפטרוזיליה  ולהוסיף לו כ1/3 מכמות הבצל שטיגנו בסיר ולערבב היטב את תערובת האורז.

 
 
לתבל את חלקי העוף ולהניח אותם בתחתית הסיר כשחלקם העליון של הירכיים כלפי מטה ( על מנת שישחימו מחום קרקעית הסיר וכשנהפוך את הסיר על מגש ההגשה יראו יפה עם חלקם העליון ) להוסיף את קוביות הבשר ולתבל שוב .

לפזר מעל העוף והבשר את  גפרורי הגזר , והפירות היבשים . לפזר מעל את תערובת האורז ולצקת את נוזלי מרק העוף .

 להעמיד על הכיריים ,להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה ל 30 דקות .

להוריד את הסיר מהכיריים , לכסות את האורז עם ניר אפייה , להדק את השוליים פנימה אל תוך האורז ולאפות בתנור שחומם מראש ל שעתיים וחצי עד שלוש שעות
 בחום של 160-170 מעלות .

 טעים , מעולה , נפלא

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת