00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מוסקת חצילים ופלפלים עם בשר אורז וצנוברים

מוסקת חצילים ופלפלים עם בשר אורז וצנוברים

 מאפה מוסקה עשיר המורכב משכבות  חצילים ופלפלים  קלויים וביניהם תערובת בשר טחון עם אורז צנוברים והרבה פטרוזיליה . תערובת הבשר היא בעצם המלית בטעמי המזרח שבה אני ממלא את הממולאים שלי  , תערובת עשירה בטעם ומתובלת בחיזוק נדיב של בהרט וקינמון .

 

הכמויות לתבנית גדולה של תנור .

 3 חצילים גדולים , השתמשתי בחצילי בלאדי שהיו ממש נטולי גרעינים

10 פלפלים אדומים .

 

הכנת החצילים

 לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ עם הקליפה , להניח בתבנית ,

 להבריש את החצילים עם מעט שמן זית ולקלות בחום גבוה עד השחמה קלה

מ 2 צידי החציל

 
 
הכנת הפלפלים

 לחתוך את הפלפלים לרצועות , להניח בתבנית ולהזליף מעל שמן זית , לפזר מעל

שיני שום קצוצות דק ( 5-6 שינים )  , לקלות עד שהפלפלים מתרככים .

 
 
הכנת האורז

לבשל 1 כוס אורז במים עד התרככות חלקית של האורז

 
 
הכנת תערובת הבשר
 1ק"ג  בשר בקר טחון
1 כוס אורז ( האורז אשר בישלנו בישול חלקי )
2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים בשמן זית עד שקיפות
פלפל שחור
 בהרט
קינמון
פפריקה מתוקה
מלח
פטרוזיליה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות
חופן צנוברים אשר קלינו מעט במחבת  
3-4 כפות מרוטב העגבניות שהכנו
 לערבב היטב את כל החומרים לערובת אחת ולהשהות לחצי שעה לספיגת טעמים


 הכנת הרוטב
 
לטגן בצל בינוני קצוץ דק  בשמן זית עד הזהבה.להוסיף  4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי ערבוב.  להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות  מגורדות ( או קופסת עגבניות מרוסקות  800 גר` ) וקופסא רסק עגבניות.
להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק  עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ`ילי חריף,
פפריקה  2 כפות סוכר ומעט קינמון .

הרכבת והכנת המאפה
 לצקת מעט  מהרוטב על תחתית התבנית , לפזר על הרוטב את מחצית מכמות פרוסות החציל  שקלינו בצפיפות . לפזר מעל מעל החצילים את רצועות הפלפלים , לצקת שוב מעט מהרוטב  ולפזר מעליו את תערובת הבשר . לפזר את התערובת בצורה אחידה ולהדק אותה .  לכסות את התערובת עם המחצית השנייה של פרוסות החציל ולצקת מעל את יתרת הרוטב .  לפזר את הרוטב כך שיכסה היטב את פרוסות החציל .
לאפות מכוסה עם רדיד אלומיניום לשעה בחום של 220 מעלות ועוד כרבע שעה ללא הרדיד  או עד השחמה קלה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת