00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סלט עגבניות שרי

 
 
 
סלט שעולה לעיתים קרובות על שולחננו ואהוב על כולם הוא סלט עגבניות שרי.
יש וריאציות שונות על הסלט הזה, וזו הוריאציה שלי עם חומרים שכולם אוהבים אצלי.
בפעם הראשונה טעמתי את הסלט אצל שכנה לפני כ-10 שנים עם בזיליקום קרוע עגבניות שרי וצנוברים והחבר`ה שלי לא אהבו את טעם הבזיליקום, אז חיפשתי חומרים שכן יאכלו והגעתי למתכון הנוכחי.
אין אצלנו ארוחת על האש, או ארוחה שמלווה בכמה סלטים שהוא לא יהיה אחד מהם.
 
 
 
חותכים לקערה סלסלת עגבניות שרי. אם הם קטנים חותכים לחצי ואם גדולים לרבעים.
 
 
 
פורסים זיתים ירוקים ללא גלעינים לפרוסות דקות.
 
 
 
גוזרים במספריים או קוצצים בסכין צרור עירית.
(עד לשלב הזה ניתן להכין מראש, לסגור את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר)
 
 
סלט עגבניות שרי
 
המצרכים:
1 סלסלה עגבניות שרי
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לפרוסות דקות
חצי קופסה של עירית גזורה במספריים לפיסות דקות
50 גרם צנוברים
מעט מלח
שמן זית
 
ההכנה:
1. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד שהם משחימים קלות ומניחים בצד לקירור.
 
2. חותכים את עגבניות השרי לחצי אם הן קטנות או לרבעים אם הן גדולות ומניחים בקערה.
 
3. פורסים את הזיתים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
 
4. קוצצים דק את העירית, אני אוהבת לחתוך במספריים זה הכי מדויק והכי מהיר.
עד לשלב הזה ניתן להכין כמה שעות מראש,  לא לערבב את הסלט, אלא להשאיר אותו בשכבות לפי סדר ההכנה,לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר).
 
5. לפני ההגשה מתבלים את הסלט במעט מלח (זהירות הזיתים עצמם מלוחים) בשמן זית ומערבבים, טועמים מתקנים תיבול, מוסיפים את הצנוברים מערבבים שוב ומגישים.
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת