00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק ערמונים וירקות שורש

מרק ערמונים וירקות שורש

 מרק חורפי עשיר המכיל ערמונים קלויים וירקות שורש ,עשיר בטעם ובעל מרקם קטיפתי וסמיך המחמם את הנשמה.

 

חומרים

 1 ק"ג ערמונים

4 גבעולי כרישה

2 בצלים

4 גזרים
 
4 תפוחי אדמה

מלח גס

פלפל לבן

שמן זית

6 כוסות מרק עוף

1 שמנת מתוקה

 

הכנה

להשרות את הערמונים כ 3 שעות במי ברז , לחרוץ את הערמונים עם סכין חריץ מוצלב בקצה הצר של הערמון . לקלות את הערמונים  בתנור בחום גבוה עד שמשחימים מעט והם נפתחים במקום שחרצנו . לקלף את הערמונים מקליפתם .
 

 לחמם בסיר במעט שמן זית את הבצל שקצצנו גס ואת הכרישה שחתכנו לפרוסות דקות עד שקיפות . להוסיף את הגזרים שחתכנו לטבעות ולהמשיך לבשל עוד כ10 דקות תוך כדי ערבוב .

להוסיף את נוזלי המרק ,את הערמונים ,תפוחי האדמה ולתבל במלח ופלפל  ולבשל כשעה עד התרככות . 

לרסק בעזרת מעבד מזון או מרסק ידני את המרק עד קבלת  מרקם עדין וחלק ללא גושים . לבדוק את הטעם ולשפר במידת הצורך .

להוסיף את השמנת לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד כ10-15 דקות .

בהגשה לגרד מעל גבינה קשה ,אני גירדתי גבינת פיקורינו . 

המתכון שילוב של כמה גרסאות ברשת .
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת