00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

לביבות תפוחי עץ

 
 
אין דבר שמסמל בעיני את חג החנוכה יותר מלביבות תפוחי עץ של אמא שלי, אפילו יותר מסופגניות.
בילדותי אחותי ואני היינו מחכות לחנוכה רק בגללן ותמיד היינו מתלבשות על הצלחת שלהן ומחסלות אותן כמעט לבדנו.
כשהצטרפו הבעלים שכנענו אותם שהם מעדיפים לביבות תפוחי אדמה והמשכנו להנות כמעט בלעדית מלביבות תפוחי העץ עד......... כן עד שהגיעו הילדים שלנו, הם תפסו בגיל צעיר מאד מה באמת טוב ורבו איתנו על הלביבות האלה, לא חשוב כמה אמא שלי היתה מכינה אף פעם לא הספיק.
והיום כשאני מארחת ומכינה לבד, כמה שלא אכין תמיד הן מתחסלות עד הסוף בעוד שמכל השאר תמיד נשאר.
 
 
 
 
כך צריכה להראות הבלילה של לביבות תפוחי העץ לפני הטיגון.
 
 
 
וזו תערובת הקינמון והסוכר שבה נטבלת כל לביבה ולביבה לתוספת טעם וקלוריות.
 
 
לביבות תפוחי עץ
 
המצרכים:
6 תפוחי עץ  גדולים מסוג גראנד
3 כפות גדושות קמח תופח
3 כפות סוכר
3 ביצים מופרדות
 
סוכר
קינמון
 
בעיקרון המתכון מודולרי ואפשר להקטין או להגדיל כמויות
על כל 2 תפוחים משתמשים ב-1 ביצה, 1 כף סוכר ו-1 כף גדושה קמח תופח 
 
ההכנה:
מערבבים בצלחת סוכר עם קינמון ומניחים בצד.
 
מגררים את התפוחים על מגררת גסה לתוך קערה גדולה וסוחטים מהם את המיצים ככל שניתן.
 
מוסיפים לקערה, 2 כפות סוכר, את הקמח התופח ואת החלמונים ומערבבים היטב עד שאין איים של קמח והכל אחיד.
 
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כף סוכר לקצף יציב.
 
מערבבים את קצף החלבונים בזהירות עם תערובת התפוחים.
 
משמנים מחבת, מחממים על אש בינונית ומנסים לביבה אחת, אם היא מתהפכת בקלות בלי להתפרק הבלילה בסדר, אם הבלילה רכה מדי מוסיפים עוד כף קמח תופח ומערבבים בזהירות.
לוקחים כף גדושה חומר ומסדרים במחבת, הלביבות לא גדולות מדי, אבל די עבות.
 
מוציאים את הלביבות לנייר סופג, ומשם לצלחת ובה תערובת הסוכר והקינמון, טובלים צד אחד או את שני הצדדים לפי מידת המתיקות האהובה עליכם.
 
נהדר עם כוס תה עם נענע
 
בתאבון וחג אורים שמח ומואר
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת