00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

תפוחי אדמה ופאצ`ה בתנור

תפוחי אדמה ופאצ`ה בתנור

פאצ`ה ממטעמי המטבח העירקי בתנור  בלווית תפוחי אדמה שחומים נימוחים טעים בטירוף . כבר מזמן סיקרן אותי לטעום את הפאצ`ה  ובפעם האחרונה כשראיתי את הקצב שלי ממלא את הפצ`ה  החלטתי שהשבת נטעם אותה .הפאצ`ה העירקית היא למעשה קיבת פרה שעברה ניקוי יסודי וממולאת באורז ובשר .

 
 
תהיו רגועים מה שאני אכלתי זאת לא קיבת הפרה אלא מעיים רגילים אשר משמשים למילוי  המוכר של הקישקע האשכנזי רק עם מילוי של אורז ובשר קצוץ .

המקום המתאים ביותר להכנת הפאצ`ה היה בסיר חמין או טבית אבל לא בא לי לאכול אוכל כבד  לכן שילבתי את הפצ`ה עם תפוחי אדמה שנאפו בתנור בשקית קוקי .

 

חומרים

פאצ`ה ( מעיים ממולאים אורז ובשר )

10-12 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים

2 בצלים גדולים קצוצים גס

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

1.5 כוס נוזלי מרק בצל או עוף

 

 

הכנה

 להכניס את הפאצ`ה בסיר עם מים ומלח , להביא לרתיחה ולהמשיך עד חצי שעה על אש נמוכה . לשפוך את המים ולהוציא את הפאצ`ה לצינון . ( פעולה זאת מנקה את הפאצ`ה ויוצרת בישול חלקי )

 לטגן במעט שמן רגיל את הבצל הקצוץ עד הזהבה .

להכניס לקערה גדולה את תפוחי האדמה שחתכנו לרבעים , לתבל בנדיבות , להוסיף את הבצל שטיגנו  עם השמן . לערבב היטב את תפוחי האדמה עד שיצופו היטב בתבלון מכל הצדדים .

להעביר את תפוחי האדמה לשקית קוקי גדולה , להוסיף מעל את הפאצ`ה לצקת מעל  את נוזלי המרק , לסגור היטב את השקית עם הסוגר  ולהניח בתבנית התנור . לחורר כמה חורים בחלק העליון של השקית ולהכניס לתנור .

לאפות כחצי שעה ב220 מעלות , להוריד את החום ל180 מעלות ולאפות עוד שעה וחצי .  להוציא את התבנית מהתנור , לתת שקית הקוקי להתכווץ ( האוויר החם יוצא ) ואז לחתוך את השקית  בחלקה העליון , להחזיר לתנור לעוד כרבע שעה להשחמה .

 

תפוחי האדמה יוצאים ספוגי טעם ,נימוחים ועם מעטה פריך אבל הם רק התרוץ לסיבה האמיתית הפאצ`ה המדהימה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת