00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות שוקולד צ`יפס

כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד צ`יפס מהסוג שנשאר רך גם אחרי שהעוגיות מתקררות.
אחרי כל מיני ניסיונות של כל מיני מתכונים מכל הספרים ומכל הפורומים החלטתי לחזור כהרגלי למתכונים של קרין גורן ולנסות שוב-הפעם עם הקפדה על כל הפרטים.
יש במתכון שלה מיץ לימון.כמות מזערית אמנם אבל איך לעזאזל קשור מיץ לימון לעוגיות שוקולד??...אמרתי שאני אנסה,מה כבר יכול להיות?
 
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מיץ לימון
2 ביצים
2+1/3 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
1+1/2 כוסות שוקולד צ`יפס (אני השתמשתי בטבליה של 100 ג` שקצצתי)
במתכון המקורי יש גם כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים-אני לא שמתי.
 
ההכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את 2 סוגי הסוכר. מוסיפים חמאה רכה ומעבדים עד לקבלת תערובת קרמית.
 
 
 
2. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים תמצית וניל,מיץ לימון ואת הביצים בזו אחר זו ומעבדים עד לתערובת אחידה.
 
3. מוסיפים את הקמח,אבקת הסודה לשתיה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
 
 
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ`יפס כמובן) ואת האגזם במידה והחלטתם להוסיף ולהבליע אותם בבצק בצורה אחידה.
 
 
5. בידיים רטובות צרים כדורים מהבצק ומניחים ברווחים גדולים זה מזה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
בשלב הזה החלטתי להוסיף קצת צבעוניות לכל העסק וטבלתי כל כדור בסוכריות עדשים קטנות. כשאלה נגמרו ונשאר בצק החלטתי לפזר ברס (אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים) מעל חלק ואת האחרונות השארתי נטורל-בלי תוספות,סתם לראות איך זה יוצא.
 
 
 
 
 
 
6. לאפות בחום של 180 מעלות כ12 דקות לעוגיות רכות וכ15 דקות לעוגיות קרנצ`יות.
 
אחרי האפיה:
אלה עם הסוכריות:
ואלה ה"נטורל":
 
המסקנות שלי:
א. להקפיד על זמן האפיה בכדי לקבל עוגיות רכות וטעימות.
ב. העוגיות עם הסוכריות קצת מאבדות צורה כי הן "נמרחות" מאד על התבנית. כנראה הסוכריות מכבידות על הבצק.אבל כמה שהן טעימות...
ג. אם רוצים לשמור על עוגיות עגולות-צריך להקפיד על רווחים ממש ממש גדולים כשמניחים אותן בתבנית.
 
ממש נהנתי להכין אותן ונראה לי אחלה מתכון לעשות עם ילדים!
 
תהנו!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת