00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Dare The MoonLight

פיצה בלאנקה עם פיטריות בצל וגבינת עזים

פיצות אני מכינה כל הזמן, מכל הסוגים, עם כל הרטבים ועם כל התוספות... אז למה בחרתי לפרסם דווקא את זו? ובכן, זאת בוודאות הפיצה הכי טובה, מיוחדת, מאוזנת ומדהימה שיצאה לי עד היום!
בנוסף, בימים אלו אני מנסה להשקיע קצת יותר בתמונות בבלוג, אז קורס צילום מזורז מאבא תכף יגיע, בנתיים עשיתי מאמץ נוסף בחיתוך, מיקום ואף הוספת חתימה בתמונה, אז בזמן שאתם נהנים מהמתכון הנפלא הזה אשמח אם תחוו דעה לגביי התמונה (ביחס לקודמות כמובן).
אז קדימה לעבודה!
 
מצרכים:
בצק (מתאים לפיצה גדולה אחת התבנית התנור)
 
1/2 כפית שטוחה שמרים יבשים
1/2 1 כפות מים פושרים
1/2 כף סוכר
250 גר` קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים
 
רוטב ותוספות
 
3 כפות גדושות גבינה לבנה 9%
2 כפות שמנת מתוקה
1/4 כוס עירית קצוצה
2 שיני שום כתושות
 
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
סלסלת פיטריות שמפניון פרוסות
רבע גליל גבינת "פרומעז" פרוס וכל פרוסה חתוכה לרבעים
גבינת קשקבל לפי הטעם
 
הכנה
 
- בכוס מערבבים היטב שמרים, סוכר ומים ומכסים במגבת, מניחים בצד.
- בינתיים מנפים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבלים קלות.
- מוסיפים את תערובת השמרים ולשים במיקסר כ-10 דקות במהירות גבוהה (עד שהבצק ניהיה משי ונפרד מקערת המיקסר בגמישות).
- מורחים את הבצק במעט שמן זית (למניעת התקשות) ומתפיחים כשעה. (בעיקר בחורף, אני מחממת תנור למינימום, מכבה אותו ומכניסה את קערת ההתפחה פנימה, מכוסה במגבת).
- כעבור שעה, מוציאים את הבצק ומניחים על משטח מקומח, מוציאים את גזי ההתפחה מהבצק על ידי כמה תנועות לישה חזקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאשפזים במקרר שעה-שעתיים.
- בתום הקרור מוציאים את הבצק ומותחים אותו לצורת פיצה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (במידה ולא דייקתם בחומרים עלול להיות מעט לא נוח למתוח את הבצק, במקרה כזה רדדו אותו על נייר האפיה לגודל התבנית וקפלו מעט את השוליים מתחת לבצק לקבלת שוליים עבים וקריספיים).
- בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק על מנת שלא יעלה במרכז הפיצה.
- מחממים תנור למקסימום (220-350).
מכינים את התוספות:
- מטגנים בצל מטוגן במעט שמן עד לריכוך, מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים גבינה, שמנת, עירית ושום.
- שופכים את הרוטב שהכנו במרכז הבצק ובעזרת כף מורחים בתנועות סיבוביות מהמרכז עד השוליים.
- על הרוטב מפזרים באחידות בצל מטוגן, מעליו מסדרים בצורה מרווחת את גבינת העזים ומעל הכל מפזרים בשכבה אחידה פיטריות.
- מגרדים בפומפיה דקה קשקבל מעל הפיצה ולתנור!
- אופים 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב והופך לקראנצ`י.
 
בתאבון!
 
כמה נקודות נוספות:
* מתכון הבצק הוא באדיבות מגזין "על השולחן" ברשת.
* מאותו הבצק ניתן להכין פוקאצו`ת נפלאות- מדלגים על שלב הקרור, מיד לאחר ההתפחה מעבירים לתבנית התנור (זהירות לא להתעסק יותר מידי עם הבצק אחרת הוא יתכווץ!), בשתיים שלוש תנועות מותחים לפוקאצ`ה, בעזרת האצבעות עושים גומות ומתפיחים 20 דקות נוספות. מצפים במה שאוהבים ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות).
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ביקרו אותי...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל moon light9 אלא אם צויין אחרת