00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת בננות

מאז שאני זוכרת את עצמי יש לנו בסלון קערת פירות.
במיוחד בתקופה הזו של השנה שהפירות כבר לא זקוקים לקרור אפשר למצוא שם תפוחים,קלמנטינות,תפוזים וכמובן בננות.
לפני כמה ימים חזרתי מהעבודה וכל הבית היה מלא ריח של בננות.
התקרבתי לקערה לקחת לי בננה (הריח ממש עשה חשק) וראיתי 3 בננות שקליפתן שחורה לחלוטין וכבר לא ממש מגרות בלשון המעטה.
לקחתי אותן למטבח ורגע לפני שנפרדתי מהן לשלום החלטתי לפתוח אחת ולראות מה קורה בפנים.
ואיזה מזל שכך עשיתי...
ראיתי שמבפנים יש בננה בשלה ומתוקה ובלי סימן אחד שחור או חום.
לקחתי מזלג ומעכתי את שלושת הבננות ומכאן הדרך לעוגת בננות היתה קצרה ומהירה:
 
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1+1/4 כוסות סוכר דמררה (חום בהיר)
1-2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
3 בננות בשלות ומתוקות מעוכות במזלג
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית קינמון (אפשר גם כפית למי שאוהב)
אגוזים קצוצים לפיזור מעל.
 
ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה,סוכר ותמצית וניל עד לתערובת קרמית.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הבננות המעוכות ומעבדים מעט עד לפיזור אחיד.
4. מנמיכים מהירות למינימלית ומוסיפים את הקמח,אבקת האפייה והקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5.מחממים תנור ל170 מעלות ויוצקים את התערובת לתבנית אינגליש או לתבנית מאפינס עד שלושת רבעי גובה (לי הספיק גם לתבנית אינגליש וגם לעוד כמה מיני מאפינס), מפזרים מעל אגוזים קצוצים ואופים כ35 דקות (למאפינס קטנים הספיקו 20 דקות). 
 
הכי טעים לאכול אותה חמימה מהתנור אבל היא נהדרת גם אחרי מס` ימים במקרר.
 
והנה תמונה:
 
 
תהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת