00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

shortbread-או בעברית לחם קצר

בחיפושי המתמידים אחרי עוגיות שהן גם טעימות (כמובן,אחרת מה זה שווה) וגם לא מסובכות להכנה ובלי יותר מידי שלבים ועניינים (כדי שנרצה להכינן שוב) מצאתי מתכון לשורטברד-חיתוכיות של מאפה חמאה עשיר וטעים.
הבצק פשוט ונטול תוספות כמו ריבה,ממרחים,שוקולד או אגוזים. משהו בפשטות שלו מתאים לכולם-מבוגרים וילדים כאחד.
אני בחרתי בגרסה קצת שונה מהמקור-עם סוכר חום במקום לבן שמעניק טעם נפלא ומעניין.לגרסא הזו אפשר להוסיף גם קינמון.אני נמנעתי כי אבא שלי לא חבר של קינמון
אה,וגם המתכון הזה הוא מתכון של ערבוב ידני שלא דורש יותר מכף וקערה.המלצה חמה ממני-תעבדו עם תבנית טובה עם ציפוי טפלון שהמאפה פשוט "מחליק" ממנו ללא מאמץ.
 
המצרכים:
200 גר` חמאה מומסת
3/4 כוס דחוסה של סוכר חום (מהסוג הכהה ולא מסוג דמררה)
1 ביצה
קורט מלח
2 כוסות פחות 2 כפות קמח
לקישוט:
1-2 כפות סוכר
 
ההכנה:
1. מערבבים בקערה חמאה מומסת,סוכר חום,מלח וביצה.
 
 
2. מוסיפים את הקמח (אם אתם רוצים להוסיף קינמון-זה הזמן להוסיף 2 כפיות).
 
 
3.מערבבים עד לקבלת בצק רך,מעבירים לתבנית טפלון או לתבנית מרופדת בנייר אפיה,משטחים היטב.
 
 
 
4. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
 
 
5. אופים ב150 מעלות כ45 דקות עד שהבצק מוצק למגע וזהוב.מפזרים מעל את הסוכר בעוד המאפה חם,מצננים מעט וחותכים בסכין חדה לצורה הרצויה-אני חתכתי משולשים-סתם כי התחשק.
 
 
וזה הכל!
פשוט לא?
 
מבט מהצד:
 
 
אוסיף רק ברכת ברוך הבא לגשם שהגיע ושכל כך חיכיתי לו (אותי הוא תפס ממש לא מוכנה עם בגדים קצרים וכפכפים,אבל מה זה משנה-העיקר שהגיע!!)
 
שבת שלום!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת