00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

מוקפץ

 
 
 
לפעמים ממש מצחיק איך מגיעים להכין תבשיל מסויים בלי תכנון מראש רק מכרח הנסיבות.
הוצאתי להפשרה מהפריזר חזה עוף שהייתי בטוחה שהוא חצי פרפר ותכננתי להכין שניצלים ופתיתים לצהריים. כשהבשר הפשיר ראיתי שיש אולי רבע פרפר וזה לא יספיק לכלום בטח לא לשניצלים לשני אנשים מבוגרים. גם לאחד המתכונים האורינטלים שאני מכינה זה לא הספיק, ואז נזכרתי שיש לי חצי כרוב במקרר והחלטתי ללכת על מוקפץ, גם נודלס לא היו לי ובמקומם בישלתי פסטה רגילה ששברתי לחצי.
מה אגיד ומה אומר יצאה ארוחה להתלקק ואפילו נשארה מנה אחת מיותרת.
 
 
 
 
 
מתחילים בבישול הפסטה והשריית הבשר שחתוך לקוביות בכפית קורנפלור וכפית רוטב סויה ומכניסים לשעה לפחות למקרר.
רוצה להמליץ כאן שוב על המישרה הזה לחזה עוף, משהו בשילוב הזה מרכך את הבשר והוא יוצא רך יותר מפרגית אחר כך בטיגון, הכמות הקטנה של הסויה לא מורגשת במאכלים אחרים בכלל והבשר רך רך תנסו ולא תצטערו.
 
 
 
 
מכינים את הירקות והמישרה שהוא בעצם הרוטב ולא המישרה.
חותכים את הגזר והפלפל לגפרורים דקים, מפרקים את הכרובית לפרחים קטנטנים, חותכים בצל ירוק ומפרידים בין הלבן לירוק, חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
מערבבים את כל חומרי המישרה בקערית.
 
 
 
 
למי שיש ווק הכי טוב להכין בווק אם אין גם מחבת עמוקה תעשה את העבודה.
במעט שמן מקפיצים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומוציאים לצלחת נפרדת.
מוסיפים מעט שמן ומתחילים לטגן את הירקות מהקשה ביותר, מתחילים עם החלק הלבן של הבצל, מוסיפים את הג`ינג`ר, מוסיפים את הגזר הכרובית והפלפל ומטגנים מקפיצים עד שמתרכך מעט, מוסיפים שום וממשיכים לערבב, בשלב הזה אני בדרך כלל מוסיפה כף או שתיים של מים שעוזרים לאידוי של הירקות מבלי שיהיה צורך להוסיף עוד שמן.
מוסיפים את הכרוב וממשיכים להקפיץ עד שהוא מצטמצם.
 
 
 
 
מוסיפים את החלק הירוק של הבצל, מחזירים את הבשר למחבת ומקפיצים כחצי דקה.
מוסיפים את הפסטה (או הנודלס) שופכים את חומרי הרוטב ומקפיצים מערבבים הכל יחד עד לספיגת הרוטב. אם יש עדיין נוזלים בתחתית מערבבים כף קורנפלור במעט מים ומוסיפים מערבבים עוד דקה עד שהכל מסמיך ומגישים.
 
 
מוקפץ
 
מצרכים :
1/4 פרפר עוף חתוך לקוביות
1 כפית קורנפלור
1 כפית רוטב סויה
להשרות יחד למינימום שעה
 
1/3 חב` פסטה חתוכה לשניים ומבושלת לפי הוראות היצרן
מסוננת ומעורבבת עם כפית שמן שומשום למניעת הידבקות.
או נודלס
 
1 גזר חתוך לגפרורים
1 פלפל אדום חתוך לגפרורים
פרחי כרובית קטנטנים
1/4 כרוב קטן חתוך  דק
3 בצלים ירוקים חתוכים לקטעים, לבן בנפרד וירוק בנפרד
2 קוביות ג`ינג`ר קפוא או ג`ינג`ר טרי מגורר
2 שיני שום מעוכות
 
לרוטב:
3 כפות סויה
2 כפות רוטב דגים
3 כפות יין לבן
2 כפות סילאן
3 כפות מים
1 כפית סוכר חום
לערבב היטב ולשמור בצד.
 
לסיום:
1 כף קורנפלור מומסת במעט מים.
 
ההכנה:
שמים מעט שמן בווק או מחבת עמוקה ומטגנים את הבשר עד שהוא הופך לבן. מוציאים ושומרים בצד.
 
מוסיפים מעט שמן למחבת ומתחילים להקפיץ את הירקות מהקשה לרך.
מתחילים עם החלק הלבן של הבצל, לאחר כדקה מוסיפים לו את הג`ינג`ר, הכרובית, הגזר והפלפל האדום ומקפיצים מטגנים עד שמתחיל להתרכך, באמצע השלב הזה אני בדרך כלל מוסיפה 2-3 כפות של מים שעוזרים לאידוי הירקות מבלי שיהיה צורך להוסיף שמן.
מוסיפים את השום עד שעולה ריח, מוסיפים את הכרוב וממשיכים להקפיץ עד שהכרוב מצטמצם.
מוסיפים את הבצל הירוק ומחזירים את הבשר למחבת, מערבבים ומטגנים הכל יחד כדקה, מוסיפים את הפסטה (נודלס), שופכים על הכל את הרוטב ומערבבים שהכל יספג ברוטב, מטגנים הכל יחד כשתי דקות, מוסיפים את הקורנפלור המעורבב במים, מטגנים עד שהרוטב מסמיך מכבים אש, בשלב הזה ניתן להוסיף עוד כפית שמן שומשום מעל הכל ולערבב.
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת