00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

ביסקוטי-כמה פשוט ככה טעים

הנה מתכון לעוגיות שלא דורשות מיקסר או מעבד מזון או אפילו מערבל חשמלי קטן.
הכל קורה בעזרת קערות,כף וכמובן הידיים.
ולמרות הפשטות שלהן ואולי בזכותה-הן תמיד מצליחות לעשות רושם.
ה"סיבוך" היחיד שלהן הוא אפיה כפולה-הראשונה ככיכר והשניה כפרוסות לייבוש שבזכותו מתקבלות עוגיות שמחזיקות הרבה זמן מעמד-אם לא מחסלים אותן לפני וגם סופר מתאימות לטבילה בכוס קפה או תה למי שאוהב אותן פחות קראנצ`יות.
שנתחיל?
 
המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3 ביצים (אם כי במקור כתוב 2 ביצים + 2 חלמונים)
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ליקר שאוהבים
3 כוסות של אגוזים,שקדים,פיסטוקים,פירות יבשים,שוקולד-לפי מה שאוהבים. אני בחרתי בשקדים,פיסטוקים,משמש מיובש ושוקולד לבן.
 מנפים בקערה גדולה את הקמח,אבקת האפיה,אבקת סודה לשתיה ומלח.
בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר שתי דקות עד שהתערובת מבהירה מעט. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר וטורפים.
יוצרים גומה בקערת הקמח ושופכים לתוכה את תערובת הביצים. מערבבים בהתחלה עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים עד לקבלת בצק.
 
מוסיפים את תערובת האגוזים שבחרנו ומבליעים בבצק.
מחלקים את הבצק לשניים ובידיים רטובות יוצרים מכל מחצית כיכר ומניחים באופן מרווח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים בחום של 170 מעלות כ30-35 דקות. מקררים היטב לפני הפריסה.
פורסים בסכין לחם את הכיכרות לפרוסות של כחצי ס"מ עד ס"מ לפי מה שאוהבים.
מניחים על תבנית  ואופים בחום של 140 מעלות כ15-20 דקות.
שימו לב שאם השתמשתם בשוקולד ו/או פירות יבשים בתערובת תהיה נטיה לעוגיות להישרף מהר ולכן הורידו את הטמפרטורה ואת זמן האפיה ל120 מעלות כ10-12 דקות.
 
 
בתאבון!!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת