00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגה עוגה עוגה

נכון שלכל אחד יש מתכון מנצח לעוגה טובה?
כזה שבכל פעם שצריך עוגת שווה, כזאת שהיא יותר מבחושה רגילה (לא שיש לי משהו נגד בחושות,להפך, אבל בכל זאת...)  ומבלי יותר מידי סיבוכים ועניינים, שולפים אותו ותוך 10 דקות יש עוגה בתנור.
אז בסוף השבוע האחרון חגגנו יום נישואין כפול-להורי ולאחותי ובעלה (מזל טוב יקיריי! לעוד שנים ארוכות ומאושרות ביחד!!).
הכנו ארוחה טעימה בראשותו של סבא ג`קי (אבא שלי) שהיה אחראי על הבשרים,הסלט הכי טעים בעולם ורוטב צ`ימיצ`ורי מעולה. סבתא שרה (אמא שלי) הייתה אחראית על התוספות ואני-אחראית לקינוח.
אז אמנם אחרי האוכל לא כל כך הצלחנו לזוז,בטח שלא לכיוון המטבח לקחת קינוח, אבל אחרי התאוששות עברנו לקפה ועוגה שיצאה,סליחה על הצניעות,טעימה במיוחד.
עוגת שוקולד ושקדים טעימה ומאד עסיסית שכמו שאמרתי לא קשה להכנה ומאד שווה את הטרחה הקטנה שהיא דורשת.
המתכון חשוב לציין נלקח מתוך ספר מתכונים של "אורנה ואלה".
השינוי היחיד שאני עושה הוא סדר הפעולות כי אני ,מה לעשות,לא חברה טובה של שטיפת כלים...
אז זה הולך ככה:
 
המצרכים:
230 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר משובח
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים דק (אבקת שקדים)
1/3 כוס קמח
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
מעט מלח
 
ההכנה:
1. ממיסים יחד חמאה ושוקולד מריר (לי הכי נוח במיקרוגל).
2. בקערת מיקסר שמים חלבונים ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר דקה בערך מוסיפים קורט מלח ומוסיפים בהדרגה 1/4 כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.מעבירים את הקצף הצידה כך שנוכל להמשיך ולהשתמש במיקסר.
3. שמים בקערת המיקסר חלמונים יחד עם 1/2 כוס סוכר לבן +1/4 כוס סוכר חום ומקציפים עד שהם תפוחים ובהירים.
4. מורידים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים פנימה את השקדים הטחונים והקמח ומערבבים עד להטמעה.
5. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים עד להטמעה.
6. כעת מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
7. משמנים ומקמחים קלות תבנית עגולה קפיצית (זה כבר בשביל הנוחות) בקוטר 24-26 ס"מ ומעבירים את בלילת העוגה לתבנית.
8. מחממים תנור ל160 מעלות ומוסיפים תבנית עם מים רותחים בקרקעית התנור ליצירת אדים בזמן האפיה.
9. אופים כ35 דקות עד שהעוגה יציבה בדפנות ומעט רכה במרכז (רוטטת כשמנענעים את התבנית).
10.זו עוגה שחייבים לצנן היטב לפני ההגשה. אני מעדיפה להעביר לקרור של מס` שעות לפחות לפני ההגשה.
 
תוספת שלי:
להמס יחד 100 גרם שוקולד מריר יחד עם 1/3 כוס שמנת מתוקה לצפות את העוגה ורק אז להעביר לקרור.
 
נשמע מסובך?
אני למדתי שהרבה סעיפים לא בהכרח מורים על מתכון מסובך אלא לעיתים (כמו במקרה הזה) פשוט מקלים על העבודה.
אחרי שתכינו תראו שהיא באמת לא מסובכת ומאד מאד טעימה.
 
גם לכם יש מתכון מנצח?
אשמח אם תשתפו אותי בו.
 
מאחלת לכולנו שהחזרה לשגרה של "אחרי החגים" תהיה נעימה ומהנה!
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת