00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות שקל להכין וכיף לאכול

יום חמישי הגיע,מריחים כבר את סוף השבוע.
אין ספק שזה זמן טוב להכין עוגיות לקפה של שישי ושבת אחר הצהריים.
אני בעד מתכונים חדשים והרבה ומאד אוהבת לנסות אותם,להשוות ביניהם וכמובן,לא פחות חשוב-לאמץ אל ספר המתכונים הפרטי שלי את המוצלחים שבהם.
אז הנה דוגמא למתכון שאני מאד אוהבת.גם להכין וגם לאכול.
נתקלתי בו בעיתון "לאשה". אני לא חובבת את הז`אנר של העיתון הזה אבל לפעמים יש שם מתכונים טובים אז אני משתדלת להציץ כשיש בסביבתי אחד כזה וכך פגשתי את המתכון הבא שאמנם יש המון דומים לו אבל הוא לדעתי המוצלח מכולם.
לפני המתכון אציין רק שהוא נכתב ע"י דנית קימל. שאמנם אני לא מכירה אותה ולא מתכונים נוספים שלה אך זה בהחלט מתכון ששמחתי להכיר:-)
 
המרכיבים:
1 כוס שקדים טחונים (אבקת שקדים)
2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
2 שקיקים של סוכר וניל (שאני מחליפה ב2 כפיות של תמצית וניל טובה)
250 ג` של חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות חלב (תוספת שלי)
ריבת תותים טובה (אני השתמשתי בריבת תותים ביתית שאמא שלי הכינה)
 
ההכנה:
1. שמים במיקסר או במעבד מזון את השקדים,קמח,סוכר,וניל וחמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב לאיחוד הבצק.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה עד שעה.
3. מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור (גדולות) בנייר אפייה.
4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר שניים וחצי ס"מ ומסדרים במרווחים קטנים בתבניות. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים שקע עמוק בכל כדור וממלאים בריבה.
הדרך הכי קלה למלא היא לשים ריבה בתוך שקית ניילון ולהשתמש בה כמו בשק זילוף.
5. אופים כ15 דקות  עד להזהבה קלה.
6. אם רוצים אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
 
והנה כמה תמונות להמחשה:
 
 
 
 
 
 
פשוט לא?
 
מקווה שתנסו ותהנו:-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת