00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חציל קינדר - חציל ממולא חמינדוס

07/10/2009

חציל קינדר – חציל ממולא חמינדוס

אם הייתם שואלים את החציל את מי היה מעדיף מכולם כבת לוויה בטוח שהיה אומר ביצה חומה מי לא אוהב חצילים וביצים ? ועוד ברוטב עגבניות חמות וחריפות ? מה עוד צריך ?

חצילים דוגמנים צעירים ומוצקים ממולאים בביצים קשות אפויים בתנור ברוטב עגבניות חריף .

 

חומרים

4 חצילים קטנים

4 ביצים קשות

 

חומרי הרוטב

8 עגבניות אדומות בשלות

6 שיני שום

1 פלפל חריף ירוק

1 בצל

צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

2 כפות סוכר

1 כוס מים רותחים

שמן זית

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות , להוסיף את השום שקצצנו דק ואת הפלפל החריף שקצצנו דק ללא הגרעינים . לערבב היטב על מנת שהשום לא ייחרך ולהוסיף את העגבניות שגירדנו  .

להוסיף את רסק העגבניות הסוכר ושאר התבלינים . להוסיף כוס מים רתוחים ואת הפטרוזיליה הקצוצה . להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בבישול .

 הכנת החציל

לחתוך את הגבעול הירוק , לחתוך את החציל מצידו הרחב במקום שגודלו יתאים לפתח בגודל הביצה  שאנחנו אמורים להכניס לחציל . באמצעות מרוקן ליצור חור שנוכל למלא בו את הביצה .את פנים החציל שהוצאנו החוצה יש לקצוץ דק ולהוסיף לרוטב שממשיך להתבשל בניחותא.

 

לצקת לתוך החור שבחציל 1 כף מהרוטב שמתבשל ולהכניס בפתח את הביצה הקשה . לסגור את הפתח עם החלק שחתכנו ולהצמידו בעזרת 2 קיסמים .

 בשלב זה קלפתי מהחציל כמה רצועות מהקליפה בעזרת הקולפן וסגרתי את החציל ממש כמו שסוגרים בשר במחבת חמה עם מעט שמן על מנת לקבל את טעם הצריבה לפני הכנסת החציל לרוטב .

לסדר את החצילים בתבנית ולצקת את הרוטב כך שיגיע לא יותר מ2/3 מגובה החציל השוכב . לכסות ברדיד אלומיניום ל45 דקות ב200 מעלות ועוד 30 דקות ללא הרדיד .

אל תנסו להפוך את החציל ....הוא יתפרק לכם מרוב שהוא נימוח . ,בשלב הזה להרטיב את החציל מידי פעם ברוטב .

 

 

 שיטת האכילה (-:

אל תצחקו כמו שחומוס אוכלים בסיבוב אז גם כאן חשוב איך...

להניח את החציל בצלחת ההגשה עם הרבה רוטב , לחתוך את החציל עם הביצה ,להניח עליו את הרוטב ורק אז לאכול . הרוטב חריף ...ראו הוזהרתם . טעים ברמות קשות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת