00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

כנפיים בצ`ילי ודבש

08/10/2009
 
 
 
בראש השנה כשאכלנו במרינה בהרצליה אחת המנות היתה כנפי עוף בצ`ילי מתוק. המנה היתה פשוט נהדרת וכולם מגדול ועד נסיכה קטנטנה נהנו עד מאד, ואז אמר אחד הילדים, נו נראה אותך מכינה ככה כנפיים בבית ולא כנפיים בתנור עם סויה ועוד דברים מוזרים.
 
ככה? אתגר?זלזול קל? הגעתי הביתה והתחלתי לחפש מתכונים ברשת, אבל אבוי, מתכונים אומנם לא חסרים אבל כולם דורשים טיגון מוקדם בשמן עמוק או אפילו רחמנא ליצלן בחמאה, נו באמת  הצחקתי את עצמי בחיי, לא מספיק שכנפיים הן אחד החלקים השמנים ביותר בעוף, אז עוד לטגן? אין סיכוי, לא בבית ספרנו.
החלטתי להתחכם ולהכין בדרך שלי והתפללתי שיצא טעים כמו במסעדה.
האמת יצא טעים הרבה יותר.
 
 
 
 
לוקחים כנפיים, מנקים אותן היטב, חותכים כל כנף לשניים וזורקים אותן לתוך קערה, מוסיפים, אבקת שום גבישי, מעט מלח וכף שמן ומערבבים היטב עד שכל הכנפיים מצופות בשמן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור במצב גריל .
 
 
 
 
אופים בערך 15 דקות מכל צד עד שהכנפיים משחימות, ומוציאים מהתנור, בשלב זה התבנית מלאה בשומן שהכנפיים הפרישו, מעבירים אותם מיד למסננת שימשיכו להגיר שם את השומן שלהן עד שהן מתקררות.
עד לשלב זה ניתן להכין עד יום מראש, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
 
 
 
 
לפני הארוחה מחממים במחבת עמוקה או בווק, כף אחת של שמן ומטגנים בה שיני שום קצוצות עד שעולה ניחוח.
מוסיפים רוטב צ`ילי מתוק, דבש ומעט מלח מביאים לרתיחה על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים את הכנפיים וממשיכים לבשל לערבב עד שכל הרוטב נעלם ומצפה את הכנפיים, מוסיפים את החמאה (אופציונלי) נותנים עוד עורבוב או שניים ומכבים אש.
 
 
כנפיים בצ`ילי ודבש
 
מצרכים והכנה:
 
11/2 קילו כנפי עוף מנוקות וחצויות לשניים
1 כף שטוחה אבקת שום גבישי
מעט מלח
1 כף שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר
 
מניחים את הכנפיים עם יתר המצרכים בקערה ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות בשמן, מעבירים אותן לתבנית מצופה בנייר אפיה בשכבה אחת.
מכניסים לתנור במצב גריל שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים אותן רבע שעה בערך מכל צד עד שהן משחימות.
מוציאים ומעבירים מיד למסננת להגרת יתרות השומן.
עד לשלב זה ניתן להכין עד יום מראש ולשמור בקופסא סגורה במקרר.
 
1 כף שמן
3-4 שיני שום קצוצות דק
כוס רוטב צ`ילי מתוק
1 כף דבש
מעט מלח
שבבי צ`ילי חריף (אופציונאלי)
25 גרם חמאה (אופציונאלי)
 
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים עד שעולה ניחוח.
מוסיפים את רוטב הצ`ילי, הדבש והמלח ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד על אש קטנה.
מוסיפים את הכנפיים למחבת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב (זהירות הרוטב נשרף מהר ולכן חייבים לערבב בלי הפסקה) עד שאין יותר רוטב במחבת וכל הכנפיים מצופות ברוטב.
מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנטנות ומערבבים שוב עד שכל הכנפיים מצופות גם בחמאה.
מכבים אש ומגישים עם ערימה ענקית של מפיות נייר לניגוב הידיים ליד.
 
הערה: מי שאוהב רוטב חריף יכול לעשות אחת משתיים
להחליף חצי כוס רוטב צ`ילי מתוק בחצי כוס רוטב צ`ילי חריף, או להוסיף פתיתי צ`ילי גרוס.
הכי טוב לטעום לפני הוספת הכנפיים.
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת