00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

צלי עוף ופטריות

 
 
 
או שהמטבח שלי מושבת לשבועות או שהוא עובד ללא הפסקה, ומרב שהוא עובד אני מפספסת מתכונים להעלות לכאן.
ניגשתי לפרוק מצלמה עם הממולאים שבישלתי הבוקר ופתאום גיליתי שטרם העלתי את המתכון לצלי שהכנתי לארוחה המפסקת של יום כיפור.
אז בלי הרבה דיבורים קדימה לעבודה.
 
 
 
 
 
נתחיל עם בצל אחד קצוץ דק ו- 5-6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות.
חותכים 3 תפוחי אדמה גדולים לקוביות גדולות ומטגנים מכל הצדדים עד שהן משחימות, כמו צ`יפס.
מוציאים ושומרים בצד, מוסיפים 6 פולקס למחבת ומטגנים גם אותן עד השמחה. מוציאים מהמחבת.
שופכים עודפי שמן מהמחבת ומוסיפים את הבצל לטיגון עד ריכוך והזהבה, מוסיפים שן שום אחת קצוצה דק ואת הפטריות ומטגנים יחד עד לריכוכן.
 
 
 
 
 
מחזירים את העוף למחבת, מסדרים בין חתיכות העוף גם את תפוחי האדמה, מוסיפים כוס אחת של אפונה קפואה, מתבלים ב-2 כפות פפריקה מתוקה, כף שטוחה מרק עוף, מעט מלח ופלפל שחור, מוסיפים מים רותחים קצת מעל מחצית גובה העוף, מביאים לרתיחה מקטינים אש מכסים,ומבשלים כך שעה.
 
 
צלי עוף ופטריות
 
החומרים:
6 פולקס או כל חלק אחר של עוף שאוהבים
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק
5-6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
1 כוס אפונה קפואה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
מלח פלפל שחור
 
הכנה:
בסיר רחב ושטוח או מחבת רחבה ועמוקה מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עד להשחמה כמו צ`יפס, מוציאים ושומרים בצד.
 
מוסיפים לסיר את העוף ומטגנים גם אותו מכל הצדדים עד להשחמה, מוציאים ושומרים בצד.
 
שופכים עודפי שמן מהסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה, מוסיפים את שן השום ואת הפטריות ומטגנים עד לריכוך.
 
מחזירים לסיר את העוף, מחזירים את תפוחי האדמה ומסדרים אותם בין חלקי העוף, מוסיפים את האפונה, מפזרים על הכל פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף מלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים עד מעט מעל מחצית גובה העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומבשלים בביעבוע עדין שעה.
 
בסוף הבישול נשאר מעט רוטב סמיך בסיר.
 
מגישים על אורז לבן
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת