00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף עם תפוח"א וירקות בשקית קוקי

 
 
 
 
בשישי הזוגי שאל אם אפשר להכין עוף בקוקי במקום העוף בתנור הרגיל. כמובן שהסכמתי, מה איכפת לי, מה עוד שאצלנו לעוף בקוקי תמיד מתלווה גם שקית קוקי נוספת ונפרדת  ובתוכה ירקות מה רע? מה עוד שהיה לי ממש מבחר של ירקות שקניתי בקניה השבועית.
 
 
 
 
לשים בקערה עמוקה 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לשמיניות לרוחב ואז לחצי, לפזר עליהם כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק בצל, כפית אבקת שום, מלח ומעט שמן ולעסות הכל יחד. להעביר לשקית קוקי.
 
באותה הקערה להכין משחה מפפריקה מתוקה אבקת שום ומעט שמן ולמרוח היטב עוף מכל הצדדים (במקרה שלי 2 כרעיים).
 
 
 
 
למלא שקית קוקי בתפוחי האדמה, להניח על תבנית אפיה ולשטח אותם בכל השקית, להוסיף את בשר העוף מלמעלה, לסגור את השקית הרמטית, לנקב חורים עם קיסם ולהכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות לשעתיים.
 
 
 
 
בנתיים מכינים את הקוקי עם הירקות - מפרקים לפרחים כרובית קטנה, פורסים לפרוסות אלכסוניות ודי עבות 2 קישואים, 2 בטטות, מוסיפים כמה פטריות שמפיניון קטנות שלמות, כמה שיני שום קלופות שלמות ושעועית ירוקה טריה או במקרה שלי קפואה.
 
מכינים משרה שמורכב מ-2 כפות סויה בהירה, 2-כפות סויה כהה, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כף אבקת מרק בצל, מעט שבבי צ`ילי גרוס ו-1/4 כוס מים, מערבבים ושופכים הכל על הירקות ומערבבים עד שכל הירקות ספוגים בנוזל.
 
מעבירים את הירקות עם הנוזלים לשקית קוקי וקושרים היטב ומפעם לפעם הופכים את השקית כדי שכל הירקות יתכסו במשרה.
 
לאחר ששקית הקוקי עם העוף ותפוחי האדמה נמצאת שעה ורבע בתנור מוסיפים לידה גם את השקית עם הירקות שגם לה עשינו חורים עם קיסם ואופים כך את שתי השקיות 45 דקות.
 
לא נראה לי שיש צורך במתכון נוסף כי הכל רשום ברור מתחת לתמונות.
 
בתאבון
 
 
 
כפי שניתן לראות גם העוף וגם תפוחי האדמה יוצאים שחומים מאד והעוף יוצא בצורה כזו רך רך אפילו בלי עור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת