00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות פרסה - אוכל של מסורת

29/09/2009

קציצות פרסה - אוכל של מסורת

 בערב ראש השנה הכנתי לראשונה קציצות פרסה . אתם יכולים להרים גבה ולגחך ...כולה פרסה.....אבל בשבילי אוכל מסורתי שבדרך כלל שמו מסתיים ב." ..של אמא "   או " .....של סבתא "  מאד מושך אותי .

 

טוב זה לא סוד שכרישה היא לא בדיוק הירק שפגשתי במטבח הרומני עליו גדלתי ואם כבר הכינו לביבות  הן היו לביבות תפוחי אדמה .לכרישה התוודעתי רק בשנים האחרונות כירק שורש המשביח תבשילים ומרקים למיניהם ואכן מגיע לו התואר מלך הבצלים .
אכלתי כבר בעבר קציצות או לביבות פרסה ואהבתי ולא דמיינתי ששאר בני הבית יאהבו אותן.   מה שדרבן אותי להכין אותן לחג הייתה הרשומה של מירב cooknbake 
 
 
 

קציצות פרסה

 מצרכים:

6 כרישות גדולות

2 ביצים

2 תפוח אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

פירורי לחם לפי הצורך

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק עוף – לא חובה  

 

אופן ההכנה

חותכים את הכרישה ,החלק הלבן בלבד . חוצים את  הכרישה לאורך ושוטפים היטב .

חותכים את הכרישה לטבעות ומרתיחים במים עם מעט מלח  עד התרככות .

 

מצננים וסוחטים את הכרישה מהמים וקוצצים אותה עם סכין או מעבד מזון .

אני מעדיף לרסק עם להב המתכת של מעבד המזון לקבלת מרקם מחיתי .

 
 
מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את הביצים ,תפוחי האדמה ,פירורי הלחם

והתבלינים לפי הטעם .

כמות פירורי הלחם שמוסיפים היא עניין של טעם ותלויה ביחס בין במרכיבים . ממליץ להתחיל ב 2-3 כפות פירורי לחם  .

העיסה בכל מקרה די רכה ולא ניתן לעצב ממנה קציצות כך שיש להיעזר בכף ובעזרתה ליצוק את התערובת  לשמן החם .

לטגן את הקציצות עד השחמה נאה מ 2 הצדדים ואז להוציא ולהניח על נייר סופג.

 

טעים בטירוף ככה כמו שזה חם והמעטפת פריכה ,טעים מאד גם קר ,פשוט מעולה.

 

ניסיתי גם בגרסה משולבת עם עוף טחון ויצא מעולה ונטרף גם ע"י מי שלא כל כך אוהבים עוף אצלנו .

 

תודה וגמר חתימה טובה לכולם

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת