00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

שאלון הבלוגרים התפוזי

שאלון הבלוגרים התפוזי

 במסגרת חודש הבלוגים קצת תשובות לשאלון מעניין על התנהלות ,מחשבות ומסקנות של בלוגרים. נדמה לי שזאת פעם ראשונה שלי שאני כותב על עצמי בשאלון אישי .
 
 
 

 1.ספר לנו על הרגע או האירוע שבו החלטת לפתוח בלוג. הרי זהו רגע מכונן בחייו של  בלוגר (שלפניו היה "סתם" אדם). מה היה הטריגר או מי היה האדם שבזכותו הצטרפת לקהילת הבלוגרים?

 לא חושב שמדובר ברגע  מסוים שבו נפלה ההחלטה , מדובר בצורך שנוצר בעקבות פעילות רבה שלי בשנים האחרונות במטבח ותחביב חדש שנולד בהמשך צילום אוכל . אני פעיל ברשת בפורומי אוכל החל מ2003 והצטברו אצלי כמויות רבות של מתכונים ובעיקר תצלומי המנות שהכנתי מה שהביא אותי לחפש מקום לעשות סדר בחומרים ולערוך אותם . הצורך התבשל לאיטו ( אתם כבר יודעים שאני אוהב בישול איטי וארוך ) ובסופו של דבר  לאחר הרבה צפייה מהצד וספיגת הרעיון של בלוג החלטתי לפתוח את הבלוג ביולי 2007 . מי ששימש אותי כמודל לבניית הבלוג היה ידידי צחי ביג ג`ק שעזר לי בבניית הבלוג ברמת הבנת הממשק , איש פתוח ,רחב לב שמטבחו קרוב לליבי .

בשלב זה עדין לא הבנתי את המשמעויות שמעבר למה שאני הבנתי .....ומה שאני הבנתי אז היה שאני הולך לפתוח בלוג מתכונים וזהו . רק בהמשך נסחפתי ....לכיווני התענינות נוספים.

 

 2.      איך חשבת שהבלוג ייראה כשפתחת אותו? בוודאי הייתה לך תוכנית פעולה מסודרת... לכתוב בנושאים מסוימים, בקצב מסוים. האם אתה כותב על אותם נושאים או ששינית כיוון בדרך?

 מראה הבלוג מבחינתי הוא פשוט התאמה אישית שלי או התפשרות עם אחת האופציות המוצעות בממשק . תוכנית פעולה ? כן ..היה חשוב לי מאד בימיו הראשונים של הבלוג להעלות הרבה חומרים על מנת ליצור נפח בכדי שמי שמגיע לבלוג ימצא בו כמות סבירה של מתכונים בנושאים שונים .

לא חושב ששיניתי נושאים מפתיחת הבלוג ואני מניח שזה כן יקרה בהמשך  , חושב על כיוונים נוספים ומקווה שיראו בהמשך.

 

3..      לו היית מתחיל מחדש היום, כשאתה כבר יודע ומכיר את מערכת היחסים שלך עם הבלוג, האם היית משנה משהו? כותב אחרת?

 לא חושב שהייתי משנה , אוהב אותו כמו שהוא נראה ...ככה טוב לי איתו .

אני מרגיש מתגובות המבקרים בבלוג שככה הם אוהבים לראות את החומרים מוצגים.

 

 4.      האם יש לך רשומה שבמבט לאחור התחרטת שפרסמת אותה? האם החלטת לבטל אותה בעקבות זאת, או שבחרת להשאיר את העבר במקומו?

 לא מוצא כרגע רשומה מיוחדת שאני מתחרט עליה ואולי השאלה הייתה צריכה להיות האם ישנם תכנים שאתה מתלבט לגבי הכנסתם  לבלוג . כן ..ישנם נושאים או רשומות שאני מתלבט. הבלוג שלי מעולם לא התהדר במתכוני צמרת אלא מתאפיין ברמה של אוכל בייתי פשוט וזאת השאלה , עד כמה פשוט כדאי לי להעלות ?

אחת ההנאות הגדולות שלי זה לראות את התגובות החמות והתודות דווקא מאלה שאינם יודעים לבשל ,צעירים וצעירות בתחילת הדרך שכל מתכון של חביתה נראה בעיניהם פסגת הקולינריה  ודווקא עבורם אני מרגיש לפעמים צורך להעלות מתכונים שאני מתלבט .

 

. 5.      כל בלוגר חווה משבר כתיבה. לפעמים מתרצים אותו בחוסר זמן, עומס בעבודה, בלימודים, במשפחה... ולפעמים זו פשוט המוזה שלוקחת חופשה. אם זה כבר קרה לך, אנחנו נשמח לדעת איך המשבר הגיע אליך ומה עשית כדי לצאת ממנו.

 משבר כתיבה ? ממש לא . הבעיה אינה בכלל בכתיבה מכיוון שהכתיבה אצלי היא תיעוד היצירה כלומר המשבר הוא לא בכתיבה אלא ביצירה ושם יש הרבה משברים , אצלי הבישול  הוא בעקר לא הצורך לבשל בכדי לאכול אלא יותר צורך נפשי ,יותר קטע של הנאה מעשייה  לשם יצירה וכשהנפש לא שלווה בלשון המעטה אז זה בא לידי ביטוי בחוסר עשייה ,

ישנם הרבה תירוצים למשברי האי כתיבה בבלוג ואצלי הם מצטמצמים לתקופות של אי עשייה או מזג אוויר חם שמבריח אותי מהמטבח .

 
 
6.      כשאתה מדפדף אחורה בבלוג שלך ועובר על רשומות ישנות, האם יש לך רשומה מן העבר שהיית מפרסם היום שוב? למה?

כן וכן ועוד פעם כן . ישנם המון רשומות מתכונים שהצליחו מאד וגם קיבלו תגובות מצוינות לאחר ההכנה שלהם מה שאומר שאפשר לאחר תקופה ארוכה להעלות אותן שוב . קהל המבקרים בבלוג מתחלף לאיטו במשך הזמן ואני משוכנע שהרבה מתכונים ידועים ומוכרים בעצם חדשים להרבה גולשים חדשים .

למה אני לא מעלה ? כי לא מצאתי את הדרך הנכונה איך מעלים שוב חומרים ישנים

מבלי להטריח את אלה שכבר ראו ומכירים .

 

 7.      איזו רשומה של בלוגר אחר שקראת, הרגשת כאילו היית יכול לכתוב אותה בעצמך?

 למרות שמדובר בחומרים מאד דומים הן ברעיונות ,הן במתכונים והן בתמונות עדין יש לכל אחד את הנימה האישית שלו . לכל אחד יש את הכתיבה האישית שלו ואת מה שמסתתר בין השורות למי שיודע להבחין .

לכל אחד יש את סיפורו האישי את זוית הצילום שלו את צורת הצילום ,הרקע של הבית מאחור הכלים וכו` .

המטבח של צחי ביג ג`ק מאד קרוב לליבי ויש לנו הרבה משותף במילה הכללית שנקראת אוכל אבל אנחנו שונים מאד בצורת הבאת החומרים והצגתם וזה דוגמא קטנה למה איני יכול לכתוב חומר של אחר.

 

 7.      איך אתה מקדם את הבלוג שלך? (קישור בחתימה? המלצות בפורום? משתף בפייסבוק? מצייץ בטוויטר? שולח במייל לחברים?)

 קישור בחתימה בפורומי תפוז , שיתוף בפורומים שאני פעיל בהם בווי נט ,מתכונים

וקרניבורים בתפוז , מעט בפייסבוק

 

 8.      ושאלה אחרונה חביבה - פינת הפירגון: איזה בלוג אתה קורא בקביעות ולא מחמיץ אף רשומה שלו?

 ההפתעה הגדולה שלי בבלוגיה של תפוז הייתה החשיפה לנושאים אחרים מעבר לתחום האוכל .נכון שאני מנוי על המון בלוגי אוכל בעיקר בתפוז אבל הבלוג שלטעמי הטוב ביותר

הוא הבלוג המופלא " צליל מכוון " של הר קסמים

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=magicmountain

 בלוג קסום ,מרתק , מסתורי ועשיר בחומרים  של בחורה מדהימה שנוגעת בצדדים שונים של החיים  שרובם מחוברים אלי אישית בקטע כל שהוא של החים לטוב ולרע .

מסוג החומרים שנטמע ונספג בתוכך ,משאיר הרבה חומר למחשבה ולפעמים משאיר אותך עם הלשון בחוץ מחוסר היכולת להגיב . הבלוג היחידי שהשקעתי בו הרבה שעות לקרוא את כל הרשומות שפספסתי עד שגיליתי אותו .

 

 נראה לי שזאת החשיפה האישית הכי הכי מאז ומעולם ....

 

תודה לכל חברי ולתפוז

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת