00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סטרוגנוף בכאילו

 
 
 
למה קראתי למתכון סטרוגנוף בכאילו? כי סטרוגנוף עשוי מרצועות של פילה בקר, או סינטה  שלא היו לי במקרר בשבת בבוקר, אבל קמתי עם חשק לסטרוגנוף והיה לי רק פרגיות בפריזר, אז החלטתי לנסות ולהכין מפרגיות, ומה אגיד לכם יצא כל כך טעים שליקקנו את הצלחות, אז אם גם לכם בא על סטרוגנוף בכאילו בבקשה הנה המתכון.
 
 
 
 
ובואו נתחיל מטיפ שאחלוק אתכם שלמדתי מאריה אמיר שהבלוג שלו מופיע ברשימת הבלוגים שלי, משרים חתיכות בשר, שניצל עוף, או פרגיות עם כף אחת של קורנפלור וכף אחת של רוטב סויה, מערבבים ונותנים להכל לנוח במקרר לפחות שעה. הדבר הזה מרכך את הבשר ועושה לו פלאים, במיוחד זה טוב לשניצל עוף שיוצא כך רך כמו חמאה, תנסו לא תצטערו.
לאחר ההשריה לטגן את רצועות הבשר במעט שמן עד שהן משנות את צבען ללבן ולהוציא למסננת.
 
 
 
 
באותה מחבת מטגנים בצל אחד גדול חתוך לרבעים ואחר כך לפרוסות דקות עד לריכוך, מוסיפים שום עד שעולה ריח, מוסיפים סלסלת פטריות שמפניון פרוסות לפרוסות או קופסת פטריות (זה מה שהיה לי) מטגנים הכל יחד, מתבלים באגוז מוסקט, במלח פלפל שחור גרוס גס ומעט פפריקה מתוקה.
 
 
 
 
להוסיף לסיר את היין הלבן ולבשל עד אדוי, להחזיר את הבשר למחבת, להוסיף את ציר הבקר, רסק העגבניות וחרדל דיז`ון, לבשל יחד הכל כ-5 דקות, לטעום ולתקן תיבול, אם מעט חמצמץ אפשר להוסיף מעט סוכר לאיזון.
להוסיף שמנת מתוקה ולבשל עוד 5 דקות.
 
 
 
 
לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
 
סטרוגנוף בכאילו
 
המצרכים:
500-700 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
1 כף קורנפלור
1 כף רוטב סויה
1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסה (או קופסת פטריות שמפניות פרוסות)
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט פפריקה מתוקה
(מעט סוכר)
1 כף חרדל דיג`ון עם גרגרים
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן
חצי כוס ציר בקר (אני מכינה מקוביה של OXO)
1/2 כוס שמנת מתוקה (לשומרי כשרות שמנת פרווה או חלב קוקוס יעשו את העבודה מצויין)
פטרוזיליה לקישוט
 
ההכנה:
לערבב את רצועות הבשר עם הקורנפלור והסויה ולהשרות למינימום שעה.
 
במחבת עמוקה לטגן את רצועות הבשר במעט שמן רק עד שהן משנות צבע ומלבינות, להוציא למסננת ולשמור.
 
באותה המחבת לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום ולטגן עד שעולה ריח, להוסיף את הפטריות ולטגן עד לריכוך, לתבל באגוז מוסקט, מלח, פלפל ופפריקה.
להוסיף את היין הלבן ולטגן עד לאדוי היין.
 
להחזיר את הבשר למחבת, להוסיף את החרדל, רסק העגבניות, וציר הבקר ולבשל הכל יחד תוך רתיחה איטית כ-5 דקות, לטעום, אם חמוץ להוסיף כחצי כפית סוכר, לתקן תיבול.
 
להוסיף את השמנת המתוקה ולבשל עוד כ-5 דקות עד להסמכת הרוטב, לפזר פטרוזיליה קצוצה דק ולהגיש על אורז לבן, או אטריות רחבות
 
 
 
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת