00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

שעועית ונתחי פרגיות ברוטב אסלי

שעועית ונתחי פרגיות ברוטב אסלי

 מנה מטריפה בטעמה בסגנון מסעדות השוק או מסעדות הפועלים תחליטו אתם

מה השם והעיקר לא לשכוח להכין חלה טובה ,פלפל חריף אחד לחיזוק ,מאוורר

טוב מולכם והרבה מטפחות ניר לנגב את הזיעה או הדמעות .

 

 השעועית התבשלה ארוכות ברוטב סמיך אדום וחריף עם הרבה בצל ונתחי בשר.

הבשר יכול להיות בקר או חלקי עוף ,אני הכנסתי נתחי פרגיות ( זה מה שהיה במקרר )

שיצאו נהדרים ,נימוחים והשתלבו מצוין בתבשיל .

 הולך נהדר על אורז ,קוסקוס , פירה וגם כמנה בפני עצמה עם סלט ירקות טוב .

 
 
חומרים

6-8 סטיק פרגית חתוכים לרצועות או קוביות לא קטנות

6 בצלים בינונים

שמן קנולה

1 כוס מרק עוף

1 קופסא רסק עגבניות 100 גר`

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

בהרת

שבבי צ`ילי חריף או פפריקה חריפה

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

שעועית לבנה קפואה ( השתמשתי בסנפרוסט )

 

הכנה

לבשל את השעועית במים , להביא לרתיחה ולהמשיך על אש נמוכה עוד כחצי שעה .

נכון שהשעועית עברה כבר בישול אבל מעדיף בישול נוסף לפני הכנסתה לתבשיל.

 לטגן את הבצלים שקצצנו גס לרצועות או קוביות בשמן עד הזהבה , להוסיף את נתחי הפרגיות ולערבב עד שינוי הצבע ללבן .

להוסיף את מרק העוף , רסק העגבניות ,הפטרוזיליה ולתבל לפי הטעם ....אבל בנדיבות (-:

 לשפוך את המים מהשעועית שבישלנו , להוסיף את השעועית לתבשיל הפרגיות ,לשפר תיבול במידת הצורך .

לבשל על אש נמוכה שעתיים . נשמע הרבה זמן בישול אבל חשוב מאד .

הבישול הארוך מספיג היטב את הטעמים בנתחים והשעועית , הרוטב מסמיך מאד ומקבל צבע נהדר.

לידיעה !! נתחי הפרגיות נשארים עסיסיים מאד למרות הבישול הארוך.

 אל תשכחו את החלה והפלפל החריף....בתיאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת