00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כרוב שלם ממולא בשר אורז וצנוברים

כרוב שלם ממולא בשר אורז וצנוברים

 

כן הבנתם נכון ...כשאני אומר כרוב שלם הכוונה לא לעלי כרוב ממולאים אלא ראש כרוב

שלם שהוצאתי  את רוב תוכנו ומילאתי אותו במלית של בשר אורז וצנוברים.

אוהב מאד ממולאים אבל שונא להתעסק עם גלגולי העלים וחיפשתי דרך קלה למילוי

השתמשתי למילוי בכרובים קטנים מאד מכיוון שהגדולים לא יתאימו לבישול בגלל גובהם בסיר ביחס לרוטב. לא להירתע מפעולת הוצאת התוכן  היא יותר קלה מגלגול העלים .

 

 שלבי ההכנה

א.      הכנת תערובת הבשר והאורז והשהייתו לחצי שעה לפחות לספיגת טעמים

ב.      הכנת הרוטב – להשקיע לפחות חצי שעה בבישולו לפני התחלת בישול  הממולאים

ג.       מילוי הכרובים  וסידורם בסיר שמתאים גם לתנור ( השתמשתי בסיר גדול אובאלי שהכיל 3 כרובים ו 6 פלפלים גדולים  )

ד.      בישול של שעה לפחות על אש נמוכה ולאחר מכן לשעתיים לתנור בחום בינוני

 

 

הרוטב

לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית עד הזהבה.להוסיף 47-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי ערבוב.  להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות  מגורדות וקופסא רסק עגבניות.
להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק  עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ`ילי חריף,  פפריקה ו 2 כפות סוכר ,מעט קינמון .



חומרי המלית  ( כמות המלית הספיקה ל 3 כרובים ו 6 פלפלים גדולים )

1 ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס אורז
2 בצלים
חופן צנוברים קלויים
פלפל שחור
שמן זית
בהרת
קינמון
פפריקה מתוקה
מלח
פטרוזיליה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות

 

3 כרובים קטנים

6 פלפלים

 

הכנה

 לצקת בסיר רחב רוטב שיכסה את קרקעית הסיר .

לחתוך את הכרובים מצד הליבה הקשה על מנת שיוצר משטח ישר מהצד שמוציאים את התוכן , מוצאים באמצעות סכין חדה וצרה את הליבה הקשה של הכרוב .

ממשיכים להוציא את התוכן ע"י הסכין תוך כדי יצירת שקע עגול ועמוק . יש לשאוף להגיע למצב שתישאר מעטפת דקה של עלים בעובי של כ אצבע .

 לצקת בתוך הכרוב 1-2 כפות מהרוטב ולמרוח את פנים הכרוב  ברוטב שיצקנו.

למלא את הכרוב בתערובת הבשר ,בשלב זה ניתן להסיר עוד עלים מהצד החיצוני של הכרוב עם רוצים מעטה דק יותר  .להדק היטב את המלית  ולהעבירם לסיר.

 למלא את  הפלפלים במלית הבשר ולהוסיפם לסיר בין הכרובים .

 לצקת את יתרת הרוטב בין הממולאים ובעזרת כף להוסיף מעט מהרוטב על הממולאים .

כמות הרוטב לא אמורה לכסות את הממולאים אלא להגיע ל 2/3 מגובהם.

  להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה עם מכסה סגור לשעה ולאחר מכן להעביר לתנור

   לשעתיים נוספות ב 180 מעלות .

  להרטיב מידי פעם את הממולאים ברוטב על מנת שהמלית תישאר עסיסית.



.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת