00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על הבר - חלומות רטובים

הוריקן! נוסו על נפשותיכם! אבל תמזוג לי עוד אחד

עד כמה שמאוד מתחשק לי להמשיך לכתוב על קוקטיילים שמכילים וויסקי, ומפליא כמה יש וכמה שהם מוצלחים, האמינו לי - או בעצם, אל תאמינו - תנסו. אבל וויסקי הוא משקה חורפי, יש לו נטייה מחממת (מה שנקרא בסקוטלנד Deep Scottish Love) ולי חם מאוד גם בלי זה - בייחוד כשהמזגן מכוון אל הלקוחות, לא אל הברמן.

אז אני חוזר לכתוב על קוקטיילי טיקי - המחסור העיקרי שלהם, נושא שאני דן בו עם כל מי שרק מוכן להקשיב בשבוע האחרון הוא המחסור ברום איכותי במיוחד בארץ. המותגים הזמינים מוצלחים, אבל המבחר מצומצם והעלויות גבוהות - מה שמונע ממני להכין זומבי ראוי למשל, וגם מאי תאי קלאסי הוא לא פשוט בבר הממוצע בו לרוב מחזיקים בקושי רום כהה אחד ואיש אינו יודע למה או מה עושים איתו.

אז הנה פתרון מעניין, בואו נדבר על ההוריקן. מכל המקומות בעולם, או דווקא בגלל המיקום - ניו אורלינס. ב1933 נפתח פאב בשם Pat O`Brien, על שמו של הבעלים והברמן - אז זה היה מאוד נפוץ. מכיוון שבשנות ה30 יש עדיין איסור שתייה אלכוהולית בארה"ב, הפאב בתחילת דרכו היה ספיק-איזי (Speak Easy) שזה כינוי למקומות שהציעו בניגוד לחוק שתייה אלכוהולית - כדי להיכנס היית צריך לומר את הסיסמא שהיתה ידועה רק ללקוחות הקבועים והמאושרים. המקום פעיל עד היום - וניו אורלינס, למי שהצליח לפספס למרות הכל היא אחת הערים הכי מעורבות בתחום השתייה האלכוהולית בעולם ומקובעי הקצב והאופנה בתחום מאז תחילתה. רבות ונפלאות אפשר לכתוב על העיר הזו, שלצערי הרב איבדה חלק ניכר מזהותה עקב - כמה אירוני - צמד הוריקנים מזיקים (מזיקות? קטרינה וריטה. אין עדיין קוקטיילים ראויים על שמן) שהשאירו את העיר בחורבות, ולמרות ההצפה והנזקים העיר עדיין מהווה מוקד עלייה לרגל למומחי-קוקטיילים ואלכוהול.

בכל מקרה, בשנות ה40, עם מלחמת העולם השנייה היה קשה מאוד להשיג וויסקי ראוי - סקוטי או אירי. יבואני האלכוהול הכריחו את בעלי הפאבים לרכוש מספר ארגזי רום (שהיה זול ונפוץ) כדי לקבל בקבוק של וויסקי - ופאט אובריאן מצא עצמו תקוע עם עשרות בקבוקי רום מיותרים. מה עושים? מערבבים. לפי ג`ף ביצ`בם ברי (Jeff Beachbum Berry), מומחה עולמי לקוקטיילי טיקי, המתכון הוא -

2oz מיץ לימון טרי
2oz סירופ פסיפלורה
4oz רום כהה ג`מייקני.

רום ג`מייקני כהה בארץ יש את המאיירס או הקפטן מורגנס - שניהם איכותיים, וכן המיקום ממנו מגיע הרום חשוב.
סירופ פסיפלורה, אם הצלחתם להימנע מלקנות סירופ מוכן מראש של מונין או כל חברת סירופים אחרת - פסיפלורה היא דווקא דיי נפוצה, מניבה פרי 2-3 פעמים בשנה ואפשר פשוט להכין אחד באמת טרי. אם בכל זאת אתם משתמשים בסירופ מוכן היזהרו שכן טעמה של פסיפלורה טבעית יותר חמוץ מאשר מתוק, בעוד שהסירופ הוא מאוד מתוק לכן עדיף להוסיף כמויות קטנות ולטעום עד שמגיעים לאיזון הנדרש.

קוקטייל סופר פשוט - שזה מאוד מפתיע בטיקי שבדרך כלל מכילים כמה וכמה מיצים שונים ורום מגוונים וסוגים נוספים, מה שמאשש את הטענה שהמשקה הזה היה נמכר להמונים במטרה להיפטר מארגזי הרום הרבים - בניו אורלינס החוק מאפשר מכירת אלכוהול ברחוב, כך שהקוקטייל גם היה נמכר בכוסות חד פעמיות לעוברים ושבים, אבל כשהוא היה נמכר ליושבים אצל פאט אובריאן, הוא היה נמכר בכוס מיוחדת שנקראת כוס הוריקן.

יש עוד כמה גרסאות שונות להוריקן - מתוחכמות יותר, עם מיני מיצים וקישוטים וסירופים, אך נראה שהגרסא הפשוטה היא המקור הנאמן - ולא רק זאת, אין צורך בתוספים ותחכומים - כמה פשוט, ככה מוצלח.

בכל מקרה, יש פה הרבה אלכוהול שמוסתר יפה בטעמים טרופיים אם כי מוכרים מדי (פסיפלורה! זה בכל מקום! אההה!!!), קוקטייל פשוט אך מוצלח ומאוד מתאים לקיץ.

 

לרוויה,

 

נ.ב. התרגיל לקוראים :))

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Padod אלא אם צויין אחרת