00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

ביף סטרוגנוף

ביף סטרוגנוף 
 
 
אין ספק שאם הייתי השף בחצרו של האדון סטרוגנוף בעיר אודסה בוודאי שאחרי המתכון הזה הייתי עומד מול כיתת יורים או שהייתי זוכה במקרה הטוב  לגלות ארוכה בערבות סיביר.
ביף סטרוגנוף האגדי, במקור מדובר בקוביות בשר ברוטב חרדל ציר בקר ושמנת חמוצה , בהמשך  שולב עם בצל ופטריות וגם עם רוטב עגבניות  והיום קיים בהמון גרסאות שממש רחוקות מהמקור למעט הרעיון הבסיסי  .

 הגרסה שלי בנויה על נתחי סינטה צרובים המשולבים ברוטב מרק בצל ,הרבה בצל ופלפלים , רסק עגבניות וחרדל .

 הייתה לי כוונה להגיש אותו עם אורז מה שנראה הכי מתאים אך הוחלט עבורי שיוגש עם פאסטה .

 

חומרים

800 גר` סינטה או פילה חתוך דק.

1 כף דבש

1 כף שמן זית

1 כף קונפלור

1 כף סויה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לחתוך את הסינטה לרצועות צרות של כ 1 ס"מ ,לערבב את רצועות הסינטה עם כל החומרים

להניח בצד כחצי שעה עד שעה להתרככות וספיגת טעמים .

 

חומרי הרוטב

 2 בצלים חתוכים לחצאי פרוסות דקות

4 שיני שום קצוץ דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 כף חרדל גרגרים דיז`ון

2 כפות רסק עגבניות

1 כף דבש

1.5 כוסות מרק בצל או ציר בקר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 

הכנה

לחמם מעט שמן בסיר כבד , לצרוב את נתחי הסינטה המושרים ממש צריבה קצרה עד שהנתחים משנים את צבעם . להוציא את הנתחים ולהכניס לאותו הסיר את פרוסות הבצל והפלפלים ,לטגן אותם עד הזהבה תוך כדי גרוד שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר .

להוסיף את השום הקצוץ ולערבב עד שנחוש היטב את ריחו . להוסיף את ציר הבקר או מרק הבצל , רסק העגבניות החרדל והדבש.

לתבל לפי הטעם ולבשל על אש נמוכה כ 10 דקות . להוסיף את נתחי הסינטה ולבשל על אש נמוכה עוד כ 10-15 דקות .

נתחי הבשר רכים להפליא ולגבי הרוטב ......אין מילים ....

 

להגשה על אורז או פאסטה או פתיתים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת