00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פאי רועים

 
 
 
אני אוהבת מתכונים של הכל יחד, כאלה שלא צריך להכין מנה בשרית ולידה תוספת וכדומה, לכן אני מאד אוהבת לזניות בשריות שהפסטה והבשר כבר בפנים, וכך גם את פאי הרועים שבו הבשר ותפוחי האדמה באים יחד, מוסיפים לזה סלט, חסה חמצמצה עם לימון ושמן זית, או סלט קולסלאו ויש ארוחה מסודרת.
במשך השנים אספתי מתכונים ברשת מחו"ל וגם מהארץ. הוספתי מצרכים, הורדתי אחרים והתאמתי את המתכון לטעמינו האישי בבית.
מבחינתי זה המתכון האולטימטיבי.
 
 
 
 
 
מתחילים בהכנת פירה מ 6-7 תפוחי אדמה מבושלים עד רכות, מורידים מהאש ומוסיפים 30 גרם מרגרינה או חמאה ומועכים לפירה חלק.
לאחר שהפירה מתקרר מוסיפים לו 2 ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה חלקה ורכה. שומרים בצד
 
 
 
מטגנים את הבצלים עד לריכוך, מוסיפים את קוביות הגזר ואת הפטריות ומטגנים יחד עד לריכוך הגזר
 
 
 
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים מפוררים עד שכל הבשר מפורר ומשנה את צבעו לאפור, מטגנים כך עוד כ-5 דקות.
מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נעלם, מוסיפים את הנוזלים והתבלינים, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כ-5 דקות עד שאין נוזלים בכלל בתחתית המחבת והכל נראה אחיד.
מקררים לגמרי.
 
 
 
הרכבת המנה: משמנים היטב תבנית בגודל 30X22 ס"מ ומסדרים בה שכבה של תפוחי אדמה (בערך שליש מכמות הפירה)
 
 
 
 מסדרים את הבשר על תפוחי האדמה ומהדקים  היטב, בעזרת גב כף
או תחתית של כוס.
 
 
 
מסדרים את שארית תפוחי האדמה, שופכים ערימות קטנות מסביב ואז עם גב כף רטובה, או עם יד רטובה משטחים את הפירה לשכבה ישרה.
חורצים בעזרת מזלג סימנים בפירה.
 
 
 
עכשיו יש שתי אופציות, אפשר לרסס בתרסיס שמן על תפוחי האדמה ולהכניס לתנור, או לפזר למעלה שכבה של פירורי לחם הכי טעים פאנקו
ואז לרסס בתרסיס שמן ולהכניס לתנור
 
 
 
כך זה נראה ביציאה מהתנור.
פירורי הפאנקו נותנים לכל הספור שכבה קריספית מתפצפצת ושחומה למעלה.
נותנים לפאי להתקבע ולהתייצב כ-15 דקות ורק אז חותכים אותו.
 
פאי רועים
 
המצרכים:
1/2 קילו  בשר בקר או הודו אדום טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 סלסלת פטריות שמפניון  פרוסות
(או קופסה שימורי פטריות)
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2-4 שיני שום כתושות
1 כף קמח
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס  ציר עוף או בקר (אני משתמשת בקובית בקר של OXO מומסת בחצי כוס מים פושרים)
מלח ופלפל שחור טרי
6-7 תפוחי אדמה מבושלים לפירה
30 גרם  חמאה או מרגרינה
2 ביצים
(למי שלא שומר כשרות מעט חלב או שמנת מתוקה)
מלח
פרורי לחם (עדיף פנקו)
 
הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
 
 הכנת תערובת הבשר:
1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו בצל עד להזהבה   וריכוך
2. מוסיפים שום, מטגנים דקה עד שעולה ריח השום, מוסיפים פטריות    וגזר וממשיכים  לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים
3. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים עד שהבשר משנה את צבעו
4. מפזרים על הבשר קמח ומערבבים היטב
5. מוסיפים את ציר העוף או הבקר (אפשר גם ציר מקוביה או מאבקה אני משתמשת בקוביה של OXO בשרי) ואת הסויה
6. מתבלים, מבשלים 5 דקות נוספות מורידים מהאש ומצננים

הכנת תפוחי האדמה:
1.מבשלים תפוחי אדמה כמו לפירה,  מועכים את תפוחי האדמה והחמאה למחית חלקה
2.מצננים מעט,  מוסיפים  את הביצים הפלפל  והמלח ומערבבים היטב, (מי שרוצה יכול להוסיף גם מעט חלב או שמנת מתוקה לתערובת).
 
להרכבה:
1. יש שתי אפשרויות, אפשר לשמן תבנית ולשים שיכבת פירה על התחתית, ואפשר בלי תפוחי אדמה לשים ישירות את הבשר על התבנית (במקרה זה אין צורך בשימון התבנית כי הבשר עצמו עם שמן בתוכו).
 מי שבחר לשים פירה בתחתית ישים עליו את תערובת הבשר ויהדק אותה היטב עם גב כף, על הבשר לשים את הפירה שנותר  ולהחליק יפה.
2.לקחת מזלג ולעשות איתו גלים על תערובת הפירה,
 ושוב שתי אפשרויות, אפשר לזלף על הכל מעט שמן ולהכניס כך לתנור ואפשר לפזר על הכל פרורי פנקו ועליהם  לזלף מעט שמן ואז להכניס לתנור
3. אופים במשך  כ3/4 עד שעה או עד שהציפוי מזהיב
4. מוציאים מהתנור ונותנים לפאי לנוח ולהתגבש במשך 1/4 שעה.
5. להגשה: "חופרים" בכף לעומק הפאי ומגישים ברישול כפרי.
או חותכים למנות ומוציאים בעזרת מרית רחבה.
 
מבוסס על מתכון של שף אילן שליידן ועוד מתכונים באנגלית מהרשת עם שינויים והתאמה למה שאוהבים אצלי בבית
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת