00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

גולאש בקר עם קציצות הודו

18/07/2009
 
 
 
לאחר תקופה די ארוכה התקבצנו בששי האחרון כל חלקי המשפחה
לארוחת צהריים.
כשהתחלתי לתכנן את מרכיבי הארוחה, חשבתי בראש וראשונה על אוכל שגם הנסיכה היפה שלי נגה תוכל לאכול איתנו, אחרי הכל היא כבר בת 14 חודש.
וזה התפריט שהתגבש
גולאש בקר שבתוכו מתבשלים גם קציצות הודו שגם ה"ילדים" הגדולים מתים עליהם
לתוספות ורניקס (או קרפלאך) במילוי תפוחי אדמה
אורז עם איטריות (התוספת הקבועה לגולאש היא אורז עם צנוברים, אבל זה מסוכן לנסיכה)
סלט חסה בויניגרט מתקתק
מלפפונים מוחמצים תוצרת בית
ולקינוח עוגת שכבות קרירה של דנית סלומון
הנסיכה נהנתה מאד מאד בעיקר התאהבה בורניקס, ועשתה את סבתא שלה לאשה מאד מאד גאה ומאושרת.
 
 גולאש בקר עם קציצות הודו
מי שרוצה רק את הגולאש בלי הקציצות פשוט יכין את הגולאש לפי המתכון בלי תוספת הקציצות, יוצא גולאש מעולה.
 
המצרכים לגולאש:
2 קילו בשר בקר אני אוהבת שריר הזרוע (8) אבל גם עם כתף (5) יוצא טעים (חתוך לקוביות גדולות)
3 בצלים גדולים מגוררים על מגררת גסה (או קצוצים בבלנדר סטיק)
3 גזרים חתוכים למקטעים באורך 3-4 ס"מ בערך
2 כפות גדושות קמח
4 כפות גדושות של פפריקה מתוקה (או חצי מתוקה וחצי מעושנת)
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
 
ההכנה:
 
מתחילים בהכנת הקציצות לפי המתכון שפרסמתי לקציצות הודו
 
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1484823
 
מכינים מהבשר כדורים עגולים בגודל כדור פינג פונג ומטגנים אותם מעט מכל  הצדדים (הטיגון הוא רק כדי לסגור את הקציצות שלא תתפרקנה בבישול הממושך, בפנים הן יכולות להישאר לא מטוגנות וזה בסדר).
שומרים בקערה בצד.
 
בנתיים מחממים היטב בסיר גדול שיכול להיכנס גם לתנור שמן, וכשהוא חם מאד, מוסיפים לו קוביות בשר בשכבה אחת (לא להוסיף יותר מדי בשר כי אז חם השמן יורד והבשר מתבשל במקום להיצרב), צורבים וסוגרים את הבשר מכל הצדדים ומוציאים לקערה בצד, חוזרים על הפעולה עד שכל קוביות הבשר טוגנו.
 
שופכים את עודפי השמן מהסיר ומשאירים רק שכבה דקה של שמן.
מוסיפים לשמן את הבצל (זה נראה כמות ענקית אבל זה מה שנותן לרוטב את הטעם הנהדר שלו בסוף), ומטגנים על אש בינונית עד להתרככות הבצל.
לקראת סוף הטיגון מוסיפים גם את הגזר ומטגנים עוד דקה שתיים.
 
מחזירים את הבשר חזרה לסיר עם כל המיצים שניגרו ממנו, מפזרים עליו את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע, מוסיפים את הפפריקה ואבקת מרק העוף וגם אותה מערבבים יחד עם הבשר.
שופכים מים לסיר עד לכיסוי הבשר, שופכים פנימה בזהירות את הקציצות עם המיצים שניגרו מהן, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים
מוסיפים מלח, ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים.
 
עכשיו יש 2 אופציות להמשך:
אני בדרך כלל מבשלת עד השלב הזה יום לפני הארוחה, ומעבירה את הסיר למקרר.
ביום הארוחה, מביאה את הסיר לרתיחה על הכיריים ואז מכניסה אותו לתנור בחום של 150 מעלות לאפיה של מינימום שעתיים, גם יותר לא גורם שום נזק אלא להיפך הרוטב רק מסמיך והבשר מתרכך עוד יותר
לאחר שעתיים אני מורידה את חום התנור ל-75 מעלות וכך זה נשמר עד שהולכים לאכול.
 
אם מבשלים ביום הארוחה, פשוט לאחר שעתיים מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לפי ההסבר למעלה
 
בתאבון
 
 
 
כך זה נראה בתחילת הבישול
 
 
 
כך בסיום הבישול של השעתיים ולפני התנור.
 
 
 
ואלו הגולאש והקציצות בהגשה (הקציצות יוצאות רכות רכות ספוגות ברוטב הנהדר של הגולאש, ולא משנה כמה קציצות אני מכינה תמיד רבים עליהן ולא נשאר מהן סימן וזכר)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת