00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

דג מרוקאי חריף

אני מאד אוהבת להכין את תבשיל הדגים הזה.
הוא מאד מאד פשוט להכנה, הריח שמתפשט בבית מעלף ומעורר תאבון, חלה טובה ליד ואני מסודרת.
אבל! אני נשואה לאיש שלא ממש אוהב לאכול דגים  שאינם מטוגנים, לכן  (בתור שונאת טיגונים מושבעת) אני לא מרבה להכין את התבשיל הטעים הזה לצערי.
התנאי שלי להכנת הדגים - טגן אתה! ורצוי בחוץ! לא רוצה ריחות של טיגון בבית! ובדרך כלל יוצא שהם נעשים בערב שבת.
הפשרה הזו מתקבלת בשמחה על ידי האיש, שיוצא עם הגזיה, קערת דגים ומחבת אל הגינה וחוזר עם צלחת דגים מטוגנים שאפשר לחסל כך. מה לא עושים בשביל סיר דגים?
רצוי מאד לא לטגן את הדגים עד מוות! טיגון קליל מספיק בהחלט.
לדעתי, רצוי וכדאי לוותר על הטיגון בכלל!
 
והמתכון....
 
דג מרוקאי חריף
 
מצרכים:
 
חבילת דגי מרלוזה או נסיכה
מיץ מ-2 לימונים
מים
 
חבילה קוסברה - שלמה או קצוצה גס (אני שמתי ענפים שלמים)
2-3 גמבות אדומות פרוסות לחצאי עיגולים
2-3 פלפל ירוק חריף פרוס לרצועות
2-3 עגבניות בשלות פרוסות לחצאי עיגולים
8 שיני שום שלמות או חצויות
 
פפריקה מרוקאית - פפריקה בשמן  /  אפשר גם רגילה חריפה או מתוקה לטעמכם
צ`ילי גרוס
מלח
פלפל שחור
שמן זית
 
 
אופן ההכנה:
את הדגים המופשרים חותכים למנות באורך של כ-7 ס"מ.
שמים בקערה עם מיץ לימון ומים לכחצי שעה עד שעה.
סוחטים ומנגבים*.
 
 זה השלב בו אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים לטגן את הדג או לא.
אם כן, אז יש לנגב בעזרת מגבת נייר את חתיכות הדגים היטב - אחרת בטיגון הם משפריצים!!
 
בסיר גדול מרכיבים את התבשיל:
שמים בתחתית שמן זית בנדיבות ומתחילים לעשות שכבות:
שכבה ראשונה - גמבה אדומה
שכבה שניה - חתיכות פלפל ירוק
שכבה שלישית - פרוסות עגבניה
לפזר 2-3 שיני שום
ומעל לשים שכבה של דגים.
לפזר תבלינים
מעט שמן זית מלמעלה
ו- 1/3 חבילה קוסברה
 
וחוזר חלילה...... גמבה, פלפל חריף, עגבניה, שום, דגים, תיבול, מעט שמן זית וכוסברה.
אני עשיתי 3 שכבות כשהשכבה האחרונה בסיר היא של הכוסברה.
 
 אם אתם אוהבים מאדדדדד חריף, אפשר ורצוי להוסיף גם פלפל שאטה.
  
מוסיפים מעט מים (כ-1/4 כוס), מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד 40 דק`.
התבשיל מאבד מנפחו במהלך הבישול והטעמים מתמזגים.
 
תראו במהלך הבישול אם יש מספיק רוטב, אם אין, ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
 
אל תשכחו להכין חלה טובה ליד ולהתענג .
 
 
 חגיגה של צבעים וטעמים
 
 
הדג לפני ואחרי הטיגון - לא לטגן עד לייבוש!!
 
 
 שכבה ראשונה ואחרונה
 
 
 בתאבון
 
                                              
 
אני רוצה להגיד תודה ענקית לכולם!
התגובות שלכם ברשומה הקודמת - שנה לבלוג
פשוט חיממו את ליבי!
הופתעתי לראות את כמות התגובות שקיבלתי ושמחתי לקרוא את תוכנן.
 
אז תודה רבה ושבוע נפלא לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת