00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כשהחציל עושה כבוד לפסטה

כשהחציל עושה כבוד לפסטה
 
או בשמו המקורי פסטה ברוטב עגבניות וחצילים .
 

אם אתם קצת מאמינים לי וקצת בוטחים בטעם שלי רוצו מהר להכין את המתכון

הזה שהוא חגיגה לאוהבי הפסטה והחצילים , מתכון מעולה מהטובים שטעמתי

לאחרונה מתכון שמבוסס על מתכון ששגב העלה בתוכניתו כשביקר בשוק פרדס כץ

התמונות של החצילים ברוטב העגבניות עם הפסטה פשוט לא נתנו לי מנוח

עד שהכנתי את התבשיל ,אוהב את שגב השף ואת מתכוניו המופלאים

אהבתי מאד לאכול גם במסעדה שלו " שגב אקספרס " ברמת החייל .

 

חומרים

1 בצל קצוץ דק

2 גבעולי כרישה – רק החלק הלבן חתוך לפרוסות

5-6 שיני שום

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר`

3 חצילים חתוכים לפרוסות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

עלי תימין טרי קצוצים ( במתכון המקורי מדובר על עלי בזיליקום }

אורגנו יבש

2 כפות סוכר

שקית פסטה

 

במתכון המקורי יש שימוש גם ביין ופלפל חריף שהורדתי ולגביע החצילים השתמשתי ב 3 חצילים לעומת אחד בגלל שרציתי לתת דגש לחציל ....בכל זאת מדובר בחציל וצריך לתת לו כבוד

 

הכנה

יש לטגן את החצילים בשמן עמוק עד השחמה ולהניח להשהיה על ניר סופג

יש לבשל את הפסטה חצי בישול מוקדם במים עם מלח כ5-6 דקות ולהעביר למסננת .

 

מטגנים בסיר רחב במעט שמן זית את הבצל והכרישה מעט ומוסיפים את קוביות הפלפלים

ממשיכים לערבב עד שהבצל והכרישה הופכים לשקופים .
 

מוסיפים את השום שחתכנו לפרוסות דקות ומערבבים עד שחשים את ריחו של השום .

מוסיפים את רסק העגבניות ,מערבבים ומתבלים במלח ,פלפל שחור , עלי תימין ,אורגנו יבש וסוכר .

מערבבים ומבשלים כ 5 על אש נמוכה .

מוסיפים את פרוסות החציל ובוחשים בזהירות כדי לא לפגוע בצורתו של החציל וממשיכים לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה מאד . מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ 10 דקות על אש נמוכה .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת