00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

חזה עוף בקארי וחלב קוקוס

24/06/2009
 
 
 
 
כשאני נתקלת במתכון חדש באחד מפורומי האוכל, או באחד מהבלוגים, רק מקריאת המצרכים ואופן ההכנה אני יכולה לדעת אם יאהבו אותו אצלי או לא.
 
בדרך כלל בפעם הראשונה אני משתדלת להצמד למתכון המקורי, אלא אם כן יש בו דברים שאני יודעת שממש לא אוהבים אצלי, אבל בהמשך, אני כבר מוסיפה ומורידה מצרכים ומתאימה את המתכון למה שאוהבים אצלי.
 
וכך המתכון הבא - איך שנתקלתי במתכון של פל ידעתי שיאהבו אותו מאד מאד אצלי, ואכן צדקתי, מאז המתכון הזה הוכן אצלנו כבר עשרות פעמים, ואף חולק לכל מי שאני אוהבת.
 
 
 
 
 
המתכון הזה לדעתי הוא מודולרי ואפשר לשים בו איזה ירקות שאתם אוהבים, או יש לכם כרגע במקרר.
אני משתמשת קבוע בבצל, פלפל אדום, גזר וכרוב, כל יתר המצרכים משתנים, לפעמים אני מוסיפה גם בצל ירוק כמו היום, או אפונה ירוקה כמו היום. אם יש לי פטריות אני פורסת ומוסיפה גם אותן, לפעמים אני מוסיפה גם נבטים, או שעועית ירוקה, בקיצור הבנתם את הפרינציפ.
הדברים הקבועים הם חזה עוף, קופסה של חלב קוקוס או מי קוקוס, ותבלין קארי מדראס.
 
 
 
 
לאחר טיגון הבשר, מוציאים אותו לכלי נפרד ומתחילים בטיגון הירקות.
מתחילים עם הבצל ומטגנים עד ריכוך, מוסיפים את הגזר והפלפל ומטגנים מקפיצים עד ריכוך חלקי, מוסיפים את הכרוב ושוב מטגנים עד שהכרוב מצטמצם, מוסיפים את האפונה.
 
 
 
 
מחזירים את הבשר למחבת, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס
ו-2 כפות קארי מערבבים הכל יחד ומוסיפים את מי הקוקוס, מביאים לרתיחה, מקטינים אש מכסים ובשלים כ-15 דקות.
 
 
חזה עוף בקארי וחלב קוקוס
מקור המתכון: פל פורום מתכונים בתפוז
 
המצרכים:
 
1 פרפר חזה עוף במשקל של בערך חצי קילו
1 בצל לבן או אדום
2-3 בצלים ירוקים
1 גזר גדול
1 פלפל אדום
1/4 כרוב לבן
1/2 כוס אפונה קפואה שטופה
1 קופסה של מי קוקוס
2 כפות תבלין קארי מדראס
מלח
פלפל שחור גרוס גס
(מי שאוהב חריף יכול להוסיף גם פלפל חריף חתוך לעיגולים)
 
ההכנה:
חותכים את הבשר לרצועות של בערך 2X4 ס"מ
 
חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות, את הגזר לגפרורים, את הפלפל לרצועות דקות, את הבצל לחצי ואז לפרוסות דקות ואת הבצל הירוק לקטעים של סנטימטר בערך, את האפונה הקפואה שוטפים ומסננים.
 
מחממים במחבת שכבה דקה של שמן
מצפים את רצועות הבשר במעט קמח ומטגנים במחבת החמה רק עד שהן משנות את צבען ללבן ומוציאים מהמחבת. שומרים בצד.
 
מוסיפים למחבת את הבצל ואת החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים עד לריכוך הבצל, מוסיפים את הגזר והפלפל האדום, ומקפיצים מערבבים עד לריכוך חלקי, מוסיפים את הכרוב ואת הבצל הירוק, וממשיכים לטגן עד שכמות הכרוב מצטמצמת, מוסיפים את האפונה הירוקה.
 
מחזירים את הבשר למחבת, מתבלים את הכל ב-2 כפות קארי, מלח ופלפל, מערבבים עד שהכל נצבע בצהוב, מוסיפים את קופסת מי הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים ובשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות.
 
ניתן להגיש על נודלס, איטריות אורז רחבות, או כמו שאצלי הכי אוהבים על אורז שסופג את כל טעמי הרוטב והירקות ועושה חגיגת טעמים בפה.
 
בתאבון
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת