00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

שוורמה פרגיות

 
 
לא יודעת איך אצלכם, אבל אני משונאי הקייץ ואוהבי החורף.
בקייץ יוצא לי כל החשק להכנס למטבח, ובטח לבשל דברים מסובכים וארוכים.
 
אתמול התעוררתי בבוקר וחשבתי לי שמכיוון שהיום אנחנו רק זוג אין שום סכוי שבעולם שאני מפעילה תנור, ביום שהובטח שהולך להיות לוהט. התחלתי לחשוב מה להכין לצהריים ושום כלום הראש סתום.
 
טוב ירדתי למטבח ודבר ראשון זרקתי כמה תפוחי אדמה על קליפתם למיקרוגל שיתרככו, וכך גם אפונה קפואה, ידעתי שלפחות סלט תפוחי אדמה יהיה, יופי אבל איזו תוספת בשרית?
 
אחרי שעה זה הגיע, פרגיות, מה יותר פשוט ויותר קל מלהכין פרגיות?
הבעל נשלח לסופר וחזר מיד עם פרגיות יפות שנחתכו והוכנסו למשרה ובא לציון גואל
 
 
 
 
 
חותכים פרגיות לפרוסות בגודל בינוני, שמים בקערה ומתבלים בתבלין שוורמה, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, פלפל שחור ומעט שמן
מערבבים, עוטפים את הקערה ושומרים במקרר כמה שעות.
 
 
 
 
חותכים בצל אחד אדום גדול לרבעים ואותם לפרוסות דקיקות ומטגנים במעט (בפרגיות יש גם שמן) שמן עד להתרככות
 
 
 
 
מוסיפים את הפרגיות עם המישרה למחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מוכן, כשמוכן מוסיפים כפית אחת של שום כתוש טרי, מערבבים עוד דקה עד שעולה ריח השום, מכבים אש ומגישים.
 
 
שוורמה פרגיות
 
המצרכים:
1/2 קילו פרגיות*
1 כפית תבלין שוורמה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור גרוס גס
2-3 כפות שמן
1 בצל אדום גדול
1 כפית שום כתוש טרי
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
 
ההכנה:
חותכים את הפרגיות לפסים בגודל בינוני, שמים בקערה ומוסיפים
את תבלין השווארמה, הפפריקה, מרק העוף והפלפל השחור, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב , כדי שכל הבשר יצופה במשרה, מכסים את הכלי ומכניסים למקרר להשריה של מינימום שעתיים.
 
פורסים בצל ל-4 וכל חלק לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להתרככות.
 
מוסיפים את הבשר עם כל המישרה שלו ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מוכן (בערך 5 דקות) הכי טוב לבדוק חתיכה אחת אם עשויה בפנים.
 
כשמוכן להוסיף למחבת כפית של שום כתוש טרי, לערבב היטב עד שהשום נבלע בבשר וריחו עולה.
 
לכבות אש, להוסיף פטרוזיליה טריה קצוצה דק ולהגיש.
 
בתאבון
 
*כשהתחלתי לחתוך את בשר הפרגיות אחרי 3 פרגיות ראיתי שיש לי מספיק בשר ל-2 אנשים, כך שלא השתמשתי בכל החצי קילו.
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת