00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

רוטב בולונז לפסטה

 
 
אחד הרטבים שהתפתח והשתכלל במטבח שלי הוא הבולונז. ההתחלה כשהילדים היו קטנים היתה פשוטה, רוטב בולונז מהספר של רות סירקיס מהמבטח באהבה.  פשוט בלי הרבה חוכמות ואהוב מאד על ילדים.
 
בהמשך השנים התחלנו להסתובב בעולם, לאכול במסעדות, ראינו בולונז או שניים פה ושם ולאט לאט התחלנו להוסיף לו דברים, פעם אני, פעם הילדים שפרחו מהקן אבל המשיכו כמובן להכין בולונז, ולבסוף הגענו למתכון האולטימטיבי (אולטימטיבי כמובן לטעם של המשפחה שלנו).
 
וכך אני מכינה רוטב בולונז שמשמש גם לספגטי וגם כמילוי ללזניה בשרית.
 
 
 
 
שמים שמן זית במחבת ומטגנים עד ריכוך בצל אחד קצוץ דק, מוסיפים לו גזר וגבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנטנות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, מוסיפים חצי כפית שום כתוש, מערבבים ומוסיפים רבע כוס יין לבן, מבשלים עד שהיין מתאדה.
 
 
 
 
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירור הבשר בעזרת כף עץ שטוחה, עד שהוא משנה את צבעו.
 
 
 
 
מוסיפים 360 גרם רסק עגבניות, 21/2 קופסאות של הרסק הגדול מלאות במים, מלח, פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר.
 
 
 
 
קוצצים דק 1/3 חבילה פטרוזיליה ועלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי,
מוסיפים 2/3 למחבת הבולונז, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים חלקית עם מכסה ומבשלים 50 דקות, מערבבים מדי פעם.
 
 
 
 
לאחר 50 דקות, טועמים תיבול ומתקנים אם צריך, מוסיפים את יתרת הירק הקצוץ, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
 
 
 
רוטב בולונז (ראגו)
 
המצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי מקולף וקצוץ לקוביות קטנות
1/2 כפית שום כתוש טרי
1/4 כוס יין לבן יבש
1 קופסה רסק עגבניות 260 גר` (אני אוהבת של יכין)
1 קופסה רסק עגבניות 100 גר`
1/3 חבילה פטרוזיליה
עלים מ-3 ענפים של אורגנו (אם אין טרי ניתן להשתמש באורגנו יבש)
 
ההכנה:
שמים מעט שמן זית במחבת עמוקה ורחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד לריכוך הבצל.
 
מוסיפים למחבת את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד שגם הם מתרככים.
 
מוסיפים את השום, מטגנים דקה, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה.
 
מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי כך שאנחנו מפוררים אותו בעזרת כף עץ, וכך עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר בשר אדום.
 
מוסיפים 360 גרם רסק עגבניות, מוסיפים 21/2 קופסאות (מהרסק הגדול) עם מים, מלח, פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר, מערבבים הכל היטב, מוסיפים 2/3 מהפטרוזיליה והאורגנו שקצצנו עד דק, מביאים לרתיחה, מורידים אש, מכסים חלקית ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם במשך 50 דקות.
 
לאחר 50 דקות בודקים תיבול, ואם יש צורך מתקנים תיבול, מוסיפים את ה-1/3 הנותר של הפטרוזיליה והאורגנו, מערבבים מכסים את המחבת ומבשלים עוד 10 דקות.
 
מגישים על ספגטי ומתענגים.
 
בתאבון
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת