00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

צלי עוף עם גזר אפונה ותפוחי אדמה

 
 
 
בגלל בעיות בריאות כאלה ואחרות נאסר על בעלי לאכול בשר אדום, ולכן הבשרים שמככבים על שולחננו ברב ימות השנה הם עוף והודו.
 
מכיוון שצריך לגוון בעיקר בעוף, אני כל פעם מנסה לבשל או לאפות את העוף בצורה שונה ועם תוספות שונות.
 
לפעמים התוצאה יוצאת לא משהו בכלל, ולפעמים יוצא טעים מאד.
מתכון כזה מייד עולה על הכתב ונכנס למאגר הקבוע של הבישולים.
 
כזה הוא המתכון הזה שהתרקם לו ביום חורף קר לפני למעלה משנתיים וזכה להצלחה גדולה, ומאז הוא עולה שוב ושוב על שולחננו.
 
 
 
מתחילים בטיגון של 5-6 תפוחי אדמה חתוכים לטריזים ו-2 גזרים גדולים חתוכים לקטעים אלכסוניים, עד להשחמה ומוציאים למסננת
שמונחת על קערה.
 
 
 
שופכים עודפי שמן, מרפדים את המחבת בבצל אחד ענק חתוך לחצאי פרוסות, ועליו מניחים את חלקי העוף, מנמיכים את האש ונותנים להם להנות זה מחברתו של זה, כשבדרך הופכים את העוף לצדו השני, כך עד שהבצל מתרכך - כל התהליך לוקח בערך 20 דקות.
 
 
 
מחזירים את תפוחי האדמה והגזר לסיר, מסדרים אותם במרווחים בין העופות למחבת ובאמצע, מוסיפים גם כוס אפונה קפואה ושטופה לחגיגה.
 
 
 
מערבבים בקערית את כל התבלינים (מלבד המלח) עם מים עד שאין גושים ושופכים למחבת, מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מחלישים את האש לבעבוע עדין, מכסים את המחבת במכסה ומבשלים שעה אחת, כשבאמצע הופכים פעם אחת את העוף.
 
 
 
טועמים תיבול, מוסיפים מלח אם יש צורך, ומכבים את האש.
 
צלי עוף עם גזר אפונה ותפוחי אדמה
 
המצרכים:

חלקי עוף שאוהבים (אני השתמשתי  ב-6 בפולקס)
5-6 תפוחי אדמה בינוניים מחולקים לטריזים גסים
2 גזרים גדולים  פרוסים לחתיכות די גדולות באלכסון
1 בצל גדול פרוס לחצאי פרוסות
כוס אפונה קפואה (או מקופסת שימורים אם אין)
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כף בהריון מתקדם של פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
 
ההכנה:
1. לשים שמן במחבת רחבה ועמוקה או בסוטז ולטגן את תפוחי האדמה והגזר , אפשר בכמה נגלות עד להשחמה יפה.
 
2. להוציא למסננת שמונחת על קערה להגרת עודפי שמן.
 
3. לשפוך עודף שמן מהמחבת אם יש, לפזר על תחתיתה את הבצל הפרוס ועליו להניח את העוף, להקטין את האש ולתת להכל להתבשל יחד עד להתרככות הבצל, באמצע להפוך את העוף פעם אחת.
כל התהליך הזה לוקח בערך 20 דקות.
 
4. להחזיר לסיר את תפוחי האדמה והגזר ולסדר אותם ברווחים בין הבשר לסיר ובאמצע הסיר, לפזר מעל הכל כוס של אפונה קפואה ושטופה.
 
5. בקערית לערבב את אבקת מרק העוף, אבקת מרק הפטריות, הפפריקה המתוקה והפלפל השחור (בנתיים לא שמים מלח) עם מים עד שאין גושים וכל התערובת חלקה.
 
6. שופכים את תערובת התבלינים למחבת, מוסיפים מים רותחים כמעט עד כסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מורידים אש לבעבוע עדין, מכסים את המחבת ונותנים להכל להתבשל שעה.
באמצע הדרך הופכים את הבשר פעם אחת.
 
7. לאחר שעה טועמים את הרוטב, אם יש צורך מוסיפים מלח.
מכבים אש ומגישים.
 
8. הרוטב הולך נהדר על אורז, אבל אפשר להגיש אותו גם עם פתיתים.
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת