00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קישואים ממולאים - " קוסה מחשי "

קישואים ממולאים – " קוסה מחשי "

נשבע לכם שזאת  לא קללה , קוסה מחשי הקישואים הממולאים המופלאים של המטבח המזרחי וכאן בגרסה של בלי האורז שמקובל בדרך כלל מכיוון שרציתי להדגיש יותר את טעם הבשר  שתובל בבהרט ,קינמון ופטרוזיליה כמו במטבח הערבי .

 

 חומרים

6 קישואים בינונים

 חומרי המלית

500 גר` בשר בקר טחון

1 בצל מגורד

1 ביצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

חופן צנוברים

מלח

פלפל שחור

בהרט

קינמון

 לערבב את כל חומרי המלית , לתבל ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים

 

 לרוקן את פנים החציל ע"י מחורר מיוחד , מכיוון שרציתי שכמות המילוי תהיה

גדולה יותר ,חרצתי את הקישואים מ 4 הצדדים ברוחב של כחצי ס"מ והוצאתי

את הרצועות . חרוץ זה מאפשר למלא כמות גדולה יותר של בשר .את רעיון החרוץ

לקחתי ממתכון של בני סיידא בספרו " קציצות " .

 

 למלא את הקישואים במלית הבשר , להדק את הבשר היטב בהיקף הקישוא .

לקמח את הקישואים , לנער את עודפי הקמח ,לטבול אותם בביצה ולטגן אותם

בשמן חם עד השחמה יפה מכל הצדדים . להוציא ולהניח על ניר סופג

 

חומרי הרוטב

1 בצל קצוץ דק

1 רסק עגבניות

2 עגבניות מגורדות

2 כוסות מרק

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

שבבי צ`ילי חריף

 הכנת הרוטב

לטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות , להוסיף את הפפריקה המתוקה ולבחוש היטב .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות ומרק העוף . לבחוש היטב ,לתבל ,

להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה .

 

להוסיף את הקישואים הממולאים לרוטב ,להרטיב מידי פעם את הקישואים עם הרוטב

לבשל כשעה וחצי או עד התרככות הקישואים.

טעים בטירוף
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת