00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

כל כך טריויאלי, עוף עם תפוחי אדמה בתנור, מי לא יודע להכין?
למי אין מתכון? אבל מסתבר שיש הרבה שלא יודעים, אז לכבודם
העלתי את המתכון של העוף שעולה על שולחננו קבוע  בימי ששי.
 
 
 
ונתחיל עם נתחי עוף נקיים, זה יכול להיות כרעיים, או רק שוקיים, או איזה חלק שבא לכם.
עם עור או בלעדיו, כפי שאתם רואים בתמונה אצלי גם וגם.
 
 
 
 
קולפים תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות  די דקות, ושמים ישירות בתבנית. (אני משתמשת בחד פעמיות ואחרי האוכל פשוט זורקת).
 
 
 
בצלחת קטנה שמים 11/2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפיות אבקת
מרק עוף וחצי כפית שום גבישי, מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים למשחה.
 
 
 
את המשחה מורחים היטב על העוף מכל צדדיו.
על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה, מלח, מעט אבקת מרק עוף ומעט שום גבישי
ורבע כוס שמן זית ומערבבים היטב בידיים עד שכל התפוחים מכוסים בתערובת, כפי שרואים בתמונה.
 
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
 
המצרכים:
חלקי עוף , כרעיים, שוקיים וכו`
בערך 10 תפוחי אדמה גדולים
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
שום גבישי
מלח
שמן זית (או קנולה למי שמעדיף)
 
ההכנה:
מנקים את העוף משאריות נוצות ולכלוך ואפשר גם להוריד את העור.
 
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
 
בצלחת קטנה מכינים משחה די סמיכה שמורכבת מ-:
11/2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק עוף
ו-1/2 כפית שום גבישי
מוסיפים מעט שמן ומערבבים עד למרקם של משחה די סמיכה
מורחים את העוף מכל צדדיו במשחה. (אין צורך להוסיף מלח למשחה, כי גם אבקת המרק מלוחה והעוף עצמו מוכשר ומלוח דיו).
 
על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה בערך 2 כפות    כף אבקת מרק עוף, מעט שום גבישי ומעט מלח,
מפזרים על הכל 1/4 כוס שמן ומערבבים מעסים את כל תפוחי האדמה בידיים עד שהכל מכוסה בתערובת.
 
מניחים את העוף על תפוחי האדמה, מכסים הכל בנייר כסף מהודק ומכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות לשעה.
 
אחרי שעה מסירים את נייר הכסף (שומרים עליו להמשך)  ונותנים להכל להמשיך להתבשל עוד 50 דקות בערך,
 כשבאמצע הופכים את העוף כדי שישחים מכל הצדדים.
 
כשהעוף שחום מוציאים אותו לצלחת בצד ועוטפים בנייר הכסף כדי לשמור על חומו, מערבבים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם
לתנור במצב גריל לעוד בערך 10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם
 כדי שלא ישרפו, עד להשחמה יפה.
 
בתאבון
 
 
 
כך נראה העוף בצאתנו מהתנור
 
 
 
וכך נראים תפוחי האדמה בסוף התהליך.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת