00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף ברוטב טריאקי

 
צהריים וחם וצריך לאכול והמקרר כמעט ריק ממצרכים, כי מחר יום הקניות השבועי ובחום הזה אין חשק לצאת החוצה, אז מה עושים?
בדיקה מהירה הראתה שיש חזה עוף שלם, יופי אבל אין בצל ירוק אז אין עוף גונג באו,
אבל לאריה אמיר יש עוד מתכונים, או הנה מתכון לעוף בטריאקי, אפילו יותר פשוט ומהיר, זהו הפור נפל.
 
 
 
 
 
העוף שורה לו בנחת ברוטב
 
 
 
וכאן אחרי כ-35 דקות בישול, הרוטב סמיך סמיך
 
 
 
מוסיפים שומשום ומכבים אש
 
עוף ברוטב טריאקי
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1365202
 
המצרכים:
1/2 קילו עוף ניתן להשתמש בכנפיים, שוקיים, כרעיים , ירכיים לפי מה שאוהבים (אני השתמשתי פרפר שניצל כי זה מה שהיה לי)
 
הרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר חום
2 כפות סילאן
1 כף שמן שומשום
2 כפות יין לבן
1/2 כפית שום כתוש (אופציונאלי)
2 קוביות ג`ינג`ר קפוא (אופציונאלי)
1/2 כפית שבבי צ`ילי (אופציונאלי)
2 כפות שטוחות קורנפלור
 
לקישוט - 3 כפות שומשום
 
ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה מוסיפים את הבשר הנבחר
    ומשרים למינימום 1/2 שעה (אני משרה לכמה שעות במקרר)
2. מעבירים הכל למחבת עמוקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש
    למינימום, ומבשלים תוך ערבוב והשגחה עד שמסמיך.
    אני הכנתי שניצל והספיק לי 35 דקות, עם מכינים עם חלקי  
    עוף אחרים מבשלים בין 45 דקות לשעה, לפי גודל נתח הבשר.
3. בסוף הבישול להוסיף את השומשום, לערבב ולהגיש על אורז לבן
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת