00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

קבבונים ותפוחי אדמה

מצחיק איך ארוחה קורמת עור וגידים. הבוקר כשחשבתי מה לבשל היום נזכרתי שלפני זמן מה בעלי קנה קבבים
 של כבש וצנוברים, הם יועדו לארוחת לילה בזמן עבודה, אבל העבודה בוטלה והקבבים נשארו אצלי בפריזר,
 הוצאתי אותם וממש לא בא לי להדליק את הגרילר בחום הזה, אז החלטתי להפוך אותך לקבבונים שייצלו בתנור.
יופי ומה נאכל עם זה? אה זה קל, סלט תפוחי אדמה כמובן, ומיד נכנסו תפוחי אדמה על קליפתם למיקרוגל.
 בנתיים פתחתי את המקרר להוציא ביצים לסלט וראיתי מולי 3/4 חבילה של פטריות שמפניון וחצי קופסית של שמנת לבישול
 ובמגירת הירקות חצי בצל אדום מיותם.
ומיד השתנו התוכניות והחלטתי שננצל את כל הדברים האלה, כי הרי פולניה טובה לא זורקת שום דבר כי חבל.
 
 
 
 
 
אלה הקבבים שהיו לי בפריזר - הם נעשים בקצביה שבה אני קונה בשר ונקראים קבב כבש וצנוברים
 
 
לאחר שהפשרתי את הקבבים, חציתי כל אחד לשניים ובעזרת הידיים דיקקתי אותם לקבבונים והנחתי על תבנית עם נייר אפיה.
התבנית נכנסה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות כאשר באמצע זמן האפיה, הופכים את הקבבונים.
פשוט וקל
 
 
 
 
ונעבור לתפוחי האדמה שהוגשו עם הקבבונים:
 
 
במחבת עם מעט שמן מטגנים בצלים עד לריכוך, מוסיפים פטריות פרוסות ומקפיצים עד לריכוך, מוסיפים חצי כפית שום כתוש ומערבבים הכל יחד
 
 
 
מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות, מערבבים מבשלים עד שהם מתחממים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס,
מעט פפריקה ומעט כורכום מוסיפים חצי קופסית שמנת לבישול, מערבבים הכל יחד עד שהשמנת נבלעת בתבשיל, ומכבים אש.
מוכן.
 
תפוחי אדמה ופטריות
 
המצרכים:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
1 חבילה של פטריות שמפניון
1/2 בצל אדום
1 בצל לבן בינוני
1/2 כפית שום כתוש
1/2 קופסית שמנת לבישול 10%
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום
 
ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים או במיקרוגל עד לריכוך, מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות
שמים מעט שמן במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצלים פרוסים לחצאי עיגולים, מבשלים עד לריכוך הבצל
מוסיפים את הפטריות שפרסנו ומערבבים הכל יחד עד לריכוך, מוסיפים את השום ומערבבים הכל יחד.
מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים מטגנים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוסיפים את השמנת ומבשלים תוך ערבוב עד שהיא נבלעת בתפוחי האדמה, מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
 
בתאבון
 
וזו היתה המנה שלי שהוגשה כמובן גם עם טחינה ביתית טריה
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת