00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סלמון בחרדל ועשבי תיבול במעטפת פילו

וגולת הכותרת של ארוחת השבועות היה דג הסלמון. כל שנה בשבועות אני חייבת להביא מתכון חדש לדג הסלמון המסורתי, בשאר ימות השנה אני יכולה להכין מה שבא לי, אבל בשבועות המתכון צריך להיות חדש, או כפי שאמרה כלתי המתוקית, חיכיתי כבר לראות איזה סלמון יהיה השנה.
הפור נפל על המתכון של פרחונית מפורום אוכל YNET שהיא בשלנית ובעיקר צלמת מדהימה, ואכן לא התאכזבנו.
המתכון מומלץ בחום רב.
 
 
 
מערבבים בקערית את החרדל עם שמן הזית והמלח
קוצצים את עשבי התיבול, אני השתמשתי בפטרוזיליה, אורגנו טרי, מרווה, ותימין
 
 
 
משתמשים בנתח של פילה סלמון נקי משני צדדיו, אם קונים קפוא ויש עליו עור יש להסירו, אם קונים מצונן מבקשים מהדייג שיוריד את העור
מורחים בתערובת החרדל משני הצדדים, מפזרים עליו את תערובת עשבי התיבול, ופלפל שחור טחון גס.
ניתן להכין כמה שעות לפני ההכנה הסופית ולשמור במקרר.
 
 
 
פורסים 8-9 עלי פילו ומורחים במברשת בשמן זית בין השכבות
מניחים את הדג וסוגרים היטב את הבצק, מורחים בחלמון טרוף ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חצי שעה עד שהבצק משחים יפה
 
סלמון בחרדל ועשבי תיבול במעטפת פילו
 
מעטפת הבצק שומרת על עסיסיות הדג.
ניתן להכין את המנה כמנות אישיות ולעטוף בעלי הפילו נתחים של 200 גרם דג.
 
המצרכים:
 
1 ק"ג  של נתח סלמון טרי או קפוא
עשבי תיבול טריים ומיובשים
אני השתמשתי ב:
1/2 חבילה פטרוזיליה
3 ענפים של אורגנו טרי - עלים בלבד
3 ענפים של תימין - עלים בלבד
ו-3 עלים של מרווה
3 כפות חרדל (אני השתמשתי בדיז`ון גרגרים)
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס גס
 
3/4 חב` דפי פילו
שמן זית
חלמון של ביצה
שומשום
 
ההכנה:
מורידים את עור הדג בסכין חדה. אם קונים דג טרי או מצונן מבקשים את הנתח נקי מעור.
מערבבים שמן זית, חרדל ומלח ומורחים את הדג היטב משני הצדדים בתערובת.
קוצצים את עשבי התבלין ומכסים את הנתח בעשבים משני הצדדים, מפזרים פלפל שחור גרוס גס.
עד לשלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר עטוף.
 
פורסים 8-9 דפי פילו ומורחים במברשת בשמן זית בין השכבות.
מניחים את נתח הדג ועוטפים היטב מכל צדדיו.
מורחים את חלמון הביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-1/2 שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהפילו מזהיב היטב
 
בתאבון
 
 
 
כך זה נראה בהגשה והיום הצלחתי לצלם תמונה מעפנה של הבפנוכו מהחתיכת סלמון שנשארה
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת