00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

כבד עם תפוחי אדמה

 
 
אני אמא לשני בנים. הבנים שלי הם גברים בשנות ה-30 לחייהם, הסתובבו פה ושם, ראו עולם, היו במסעדה כזו וגם אחרת, אבל אם אני רוצה לשמח אותם אני צריכה להכין את האוכל האהוב שלהם, מצחיק אבל אצל שניהם זה ממש אוכל פושטי לגמרי.
הגדול ישמח תמיד לקציצות עסיסיות, מטוגנות ולידן פירה רך ועשיר.
הצעיר חולה על כבד ותפוחי אדמה (חס וחלילה פירה).
היום היה תור הצעיר לשמוח וזה גם כל כך פשוט
 
חותכים תפוחי אדמה לקוביות גדולות ושמים בסיר עם מים ומלח.
מבשלים עד התרככות ומסננים.
 
 
 
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בשמן 2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות דקות עד להשחמה
 
 
 
מוסיפים את הכבדים בשכבה אחת ומטגנים כ 2-3 דקות
 
 
 
הופכים את הכבדים ומטגנים עוד כמה דקות בצד השני (לא לטגן עד מוות כי אחרת הכבדים יהיו קשים כמו אבן) להשאיר אותם ורדרדים בפנים, לפזר מלח ופלפל שחור גרוס גס בנדיבות, לתת ערבוב נוסף ולהוריד מהאש
 
 
 
להוציא את הכבדים לכלי בצד ולכסות כדי לשמור על חומם.
להשאיר את רוב הבצל במחבת ולהוסיף עוד שמן
 
 
 
להוסיף למחבת את תפוחי האדמה המבושלים לתבל בהרבה פפריקה מתוקה 2 כפיות מרק עוף ומלח
 
 
 
לערבב כדי שכל תפוחי האדמה יתכסו בתערובת התבלינים, הבצל והשמן, לכסות את המחבת ולהמשיך לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם עוד כ-10 דקות
 
 
 
להגיש ולהתענג
 
 
כבד עם תפוחי אדמה מטוגנים
המצרכים:
 
1/2 קילו כבד עוף מנוקה משומנים וגידים חתוך ל-2
2 בצלים גדולים  חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס גס
 
8-10 תפוחי אדמה גדולים
פפריקה מתוקה
2 כפיות מרק עוף
מלח
 
ההכנה:
 
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מכסים במים מוסיפים לסיר כף מלח גס ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים ושומרים בצד.
 
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בשמן את הבצלים עד שהם משחימים.
 
מוסיפים את הכבדים בשכבה אחת ומטגנים כ-3 דקות,
הופכים ומטגנים גם מהצד השני כ-3-4 דקות (הכבדים צריכים להישאר ורודים מבפנים כדי שיצאו רכים).
 
מפזרים מלח, פלפל שחור גרוס גס בנדיבות, מערבבים  היטב
ומכבים אש.
 
מוציאים את הכבדים לכלי ומכסים כדי לשמור על חומם, את רב הבצל משאירים במחבת.
 
מוסיפים למחבת עוד מעט שמן אם צריך, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המסוננים, מתבלים אותם בפפריקה מתוקה בנדיבות רבה, מרק עוף ומלח, מערבבים עד שכל תפוחי האדמה מתכסים בתערובת התבלינים השמן והבצל.
 
מכסים את המחבת ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם עוד כ-10 דקות.
 
מגישים ומתענגים.
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת