00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף גונג באו

 
מהיום שגיליתי את הבלוג של אריה אמיר The Beat Wish ואת
המתכון שלו לעוף גונג באו, פתרתי לעצמי עוד יום בשבוע של בישול קל ומהיר והכי חשוב טעים טעים.
לפחות פעם בשבוע אני מכינה את העוף המדהים הזה, שלוקח בערך 15 דקות להכין כולל בישול, שמה סיר אורז ובכלום עבודה יש צהריים ממש ממש טעים.
מי שירצה להכין את המתכון המקורי יכול להיכנס לבלוג של אמיר אריה שנמצא אצלי בקובית הבלוגים, אני שיניתי את המתכון מעט כדי שיתאים לטעם שלנו.
 
 
 
לוקחים חזה עוף אחד שלם (פרפר כפול) וחותכים לפיסות בינוניות בגודלן, שמים בקערית מוסיפים כף קורנפלור וכף רוטב סויה ומערבבים. מכסים ושמים במקרר למינימום שעה ואפשר גם יותר.
(לא לוותר כי הפעולה הזו מרככת מאד את העוף).
 
 
 
בנתיים להכין בצד 3 קוביות ג`ינגר קפוא (אפשר גם טרי מגורר),
3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות אלכסוניות ירוק בנפרד ולבן בנפרד,
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות, 4-5 שיני שום כתושות, פלפל צ`ילי גרוס (לפי מידת החריף שאוהבים).
 
 
 
 
לרוטב לשים בקערית 2 כפות רוטב סויה, כף יין לבן יבש, כפית גדושה  סוכר חום, כף Oyster Sauce, כפית שמן שומשום, כפית גדושה קורנפלור ו-1/4 כוס מים. לערבב היטב ולשמור בצד.
 
 
 
במחבת עמוקה או בווק לשים שמן שיכסה את תחתית המחבת, וכשחם מאד להוסיף את העוף ולטגן תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. להוריד לקערית עם מגבות נייר.
 
 
 
באותה מחבת להוסיף לשמן החם את החלק הלבן של הבצל ואת הפלפל האדום ולהקפיץ 2 דקות עד להתרככות, להוסיף את השום, הג`ינג`ר הבצל הירוק והצ`ילי ולערבב להקפיץ עוד דקה שתיים.
 
 
 
להחזיר את העוף למחבת ולטגן להקפיץ הכל יחד דקה שתיים.
 
 
 
לשפוך מעל הכל את הרוטב ולערבב 2-3 דקות עד להסמכה של הרוטב (אם הרוטב מאד סמיך אפשר להוסיף עוד מעט מים).
 
 
 
להגיש על אורז לבן ולהתענג
 
 
עוף גונג באו
אני מביאה כאן את המתכון המקורי של אריה אמיר ובסוגריים את השינויים שלי, כך שכל אחד יכין איך שנראה לו.
 
המצרכים:

300 גרם קוביות חזה עוף 1 כף רוטב סויה *(פרפר חזה עוף שלם)
1 כף קורנפלור
1 כף רוטב סויה
 
1 כף שמן זית *(אני משתמשת בסויה שבה טוגן העוף)
3-4 שיני שום כתושות
1 כף רצועות זנגביל (ג`ינג`ר) - אופציונלי *(3 קוביות קפוא)
2 רצועות בצל ירוק, לחתוך לרצועות ארוכות *(3 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים בנפרד הלבן והירוק)
2 כפות בוטנים(*לא משתמשת)
10 פלפל צ`ילי יבש (כל פלפל חתוך ל 2-3 חתיכות)*(במקום זה שמה חצי פלפל אדום חתוך לקוביות וצ`ילי גרוס יבש)
 
לרוטב :
1 1/2 כפות רוטב סויה *(2 כפות סויה כהה)
1 כף מירין (ניתן להחליף ביין לבן יבש)
1/4 כוס מים
1 כפית גדושה סוכר *(חום)
1 כפית קורנפלור
*(1 כף רוטב צדפות OYSTER)
*(1 כפית שמן שומשום)
 
ההכנה:
 
1. ערבבו בקערה את קוביות העוף עם כף רוטב הסויה והקורנפלור.
*(להניח עטוף במקרר למינימום שעה ואף יותר)
 
2.ערבבו את חומרי הרוטב בקערה והשאירו בצד
 
3. חממו את השמן במחבת/צ`יפסר ל-180 מעלות וטגנו את קוביות העוף כ-5 דקות להזהבה.
*(לחמם היטב מעט שמן במחבת או ווק ולטגן את העוף עד שמשנה את צבעו ללבן)
 
4. הוציאו את קוביות העוף לנייר סופג.

5. חממו כף שמן במחבת והוסיפו את השום, זנגביל, בוטנים, צ`ילי ובצל ירוק.
*( להוסיף קודם את החלק הלבן של הבצל והפלפלים האדומים ולאחר כ-2 דקות את יתר המצרכים לטיגון נוסף )
 
6. לאחר כדקה-שתיים, הוסיפו את העוף וערבבו
 
7. הוסיפו את הרוטב ובשלו תוך ערבוב כדקה-שתיים
 
8. להגיש על אורז ולהתענג.
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת