00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טבעות פילה בקר ברוטב סילאן מפולפל

טבעות פילה בקר ברוטב סילאן מפולפל                       
טבעות פילה בקר צרובות בהגשה עם רוטב סילאן מפולפל בתוספת תפוחי אדמה אפויים בסילאן וצימס` מסורתי גם עם סילאן.אין ספק שבשר הפילה הוא חגיגה בפני עצמה גם אם יוגש רק עם מלח ופלפל לאחר צריבתו אבל השילוב של טעמי הבשר עם חריפות הפלפל הגרוס ושבבי הצ`ילי ומתיקות הסילאן היא חגיגה אמיתית של טעמים.

 

רוטב הסילאן

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס סילאן משובח

4 שיני שום כתושות ( רצוי שום טרי )

2 כפות סויה

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט גרגרי פלפל שחור שלמים לא גרוסים

שבבי צ`ילי חריף

 

לערבב היטב את החומרים , לחמם את המשרה על אש נמוכה עד רתיחה קלה ולכבות

 

 הכנת טבעות הפילה

 פילה בקר טרי חתוך לטבעות  .

להוציא את הטבעות כחצי שעה לפני ההכנה מהמקרר על מנת שיגיע לטמ` החדר .

לחמם היטב מחבת פסים משומן קלות , כשהמחבת מעלה עשן יש להניח את טבעות הפילה  מבלי להזיזם על מנת שיתקבלו פסי צריבה נאים .

זמן הצריבה תלוי בעובי הטבעות ובמידת הצלייה האהובה על הסועד .

אני צליתי טבעות בעובי של כ 2 אצבעות כ3-4 דקות מכל צד והבשר יצא נהדר

צרוב היטב מבחוץ וורוד בפנים .

 במקביל לצריבת הבשר לחמם שוב את הרוטב ובהגשת הבשר לצקת את הרוטב החם מעל .

 הבשר הוגש עם תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור עם מלח ,פלפל , פפריקה , שמן זית וסילאן .

לידם היה גם צימס` מסורתי עם צימוקים ,שזיפים ומשמשים מיובשים וכמובן סילאן .

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת