00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פלפלים כבושים בחומץ

 פלפלים כבושים בחומץ

 פלפלים בטעם של פעם? מבית אמא ? עם זיכרונות ילדות ? עם ריח של עוד ?

נדוש מידי ... נכון ?  אין לכם ברירה זה מה שמתאים לפלפלים האלה .

פלפלים קלויים שאמי הייתה קולה על להבת הפתילייה  ,למה למי אז היה תנור או כיריים ? ואז כובשת אותם בשלמותם  בתחמיץ עם המון שיני שום שהיו אהבה בפני עצמה ( רומנים לא ? ).
נכון שזה מתכון הכי פושטי שיש אבל הוא מעדן נפלא שהיה קבוע על שולחננו( שולחן פורמייקה כתומה ) .

 

מתכון

12 פלפלים ירוקים בהירים קלויים על להבת הכיריים או בתנור על חום גבוה בחלקו העליון  לסובב את הפלפלים מידי פעם עד קבלת סימני צריבה מכל צידי הפלפל .

להוציא את הפלפלים החמים ולהכניסם לצינון בסיר גדול וסגור היטב במכסה.
 

 הכנת התחמיץ

2 כוסות מים רותחים

3 כפיות מלח שטוחות

0.5 כוס שמן

1.5 כוסות חומץ

 

לצקת את המים הרותחים לקערה עם המלח , לערבב עד התמוססות המלח ולהוסיף את  שאר המרכיבים ,לערבב היטב .

 הכנה

להוציא את הפלפלים שקלינו מהסיר , בשלב זה הפלפלים הזיעו היטב  וזה הרגע הנכון להסיר את קליפתם תוך שמירה על שלמותם , אין לשטוף את הפלפלים במים בזמן הקילוף . השטיפה פוגמת בטעם הקלייה שהפלפלים  ספגו .
 

לסדר את הפלפלים בתוך צנצנת זכוכית ,לפזר שיני שום שלם קלופות וחצויות בין הפלפלים ולצקת את התחמיץ מעל הפלפלים עד כיסוי.

מוכן לאכילה למחרת ......אני לא מתאפק.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת