00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק קישואים וכרובית - מרק הדיאטה של הפולנייה

מרק  קישואים וכרובית – מרק הדיאטה של הפולנייה שלי

" דיאטה " מילה גסה אצלי במטבח , קשה לי לחבר אהבה לבישול עם המילה הגסה הזאת אבל מסתבר שלא תמיד אני הקובע במטבח גם אם מדובר במילה גסה.

אתמול בסופו של יום עבודה בדרכי הביתה צלצל הטלפון ברכב ,לפי הצלצול הבנתי  שמשהו לא טוב עומד להתרחש . בצד השני הייתה הפולנייה .....מוטי ? ....מה ?... תשמע טוב !! זהו , סופי , אתה מפסיק לבשל !!נמאס לי ,עליתי במשקל.... זה רק בגללך ...אתה אשם ... נרשמתי לדיאטנית .... אני לוקחת את עצמי בידיים ...מהיום והלאה רק אני מבשלת ...אין יותר שמן ..אין פחמימות .. אין טיגונים .....מבחינתי תצא מהמטבח.................תגיד לי ..אולי תעשה לי איזה מרק דיאטטי ? כזה רק עם ירוקים בלי תפוחי אדמה...מה אתה אומר ?

נראה לכם שאחרי 30 שנה אסרב לה ?

האמת שיצא טעים מאד ואפילו משביע , אין תמונה של המרק מוכן מכיוון שלא מצאתי בשורה גדולה בפרסום תמונת מרק כזה שנטחן אז תפעילו את הדמיון לאחר שתתרשמו מתמונת חומרי המרק

 

חומרים 

8 קישואים בינונים

1 כרובית גדולה

2 בצלים גדולים

2 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי

4-5 גבעולי סלרי

צרור עלי פטרוזיליה

עלי סלרי

3-4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

3 כפות אבקת מרק עוף

8 כוסות מים

 

הכנה

לטגן את הבצל שקצצנו דק בשמן הזית עד לשקיפות , להוסיף את שורש

הסלרי , שורש הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי אשר קצצנו לקוביות .

לערבב ולהמשיך לבשל עם הבצל המטוגן.

להוסיף את הקישואים על קליפתם אשר חתכנו לקוביות קטנות ואת הכרובית

שפרקנו לפרחים.

להוסיף את המים הרתוחים , לתבל לפי הטעם ,להוסיף מעל את עלי הפטרוזיליה

 שקצצנו דק ואת עלי הסלרי בשלמותם .

להביא לרתיחה ,להמשיך לבשל עוד כשעה וחצי , הירקות אמורים להיות רכים מאד

בשלב זה הירקות במרק התפרקו לחלוטין ,מי שאוהב את המרק טחון יותר מוזמן

לטחון אותו עם מעבד ידני , ניתן להוציא את עלי הסלרי לפני הריסוק ,אצלנו אוהבים

את העלים . המרק סמיך מאד ומשביע ......נקודה חשובה למי שבדיאטה (-:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת