00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פלפלים ממולאים באורז חצילים גרגרי חומוס וצנוברים

 פלפלים ממולאים באורז חצילים גרגרי חומוס וצנוברים

 פלפלים במלית צמחונית עשירה בטעם בשילוב אורז , חצילים,גרגרי חומוס ,בצל מטוגן ,צנוברים ועשבי תיבול.
 

 כמות החומרים תואמת למילוי 14 פלפלים

 חומרי המלית

1.5 כוסות אורז

1 בצל קצוץ

2 חצילים בינונים קלופים

1/2 כוס צנוברים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

בהרת

קינמון

2-3 כפות מהרוטב

 

הכנת המלית

להשרות את האורז לחצי שעה במים רותחים עד כיסוי .

לטגן את החצילים לאחר שקלפנו אותם וחתכנו אותם לקוביות ,לטגן את החצילים

עד השחמה ולהוציאם למסננת לסינון שמן הטיגון .

לטגן את הבצל שקצצנו דק עד לשקיפות ולסנן את השמן .

לסחוט את האורז ממי ההשריה ולהוסיף לאורז את החצילים והבצל שטיגנו ,את הצנוברים,

גרגרי החומוס ,הפטרוזיליה ו2-3 כפות מרוטב העגבניות .

לתבל בנדיבות ולערבב היטב את המלית.

 

חומרי הרוטב

1 בצל קצוץ דק

1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר`

1 רסק עגבניות 100 גר`

4 שיני שום

1 כוס נוזלי מרק עוף

מלח , פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

2-3 כפות סוכר

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצל שטיגנו עד לשקיפות , להוסיף את השום שקצצנו דק והפפריקה המתוקה

ולבחוש היטב . להוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ונוזלי המרק  .

לבחוש היטב ולהביא לרתיחה . להנמיך לאש נמוכה , לתבל ולבשל כ 20 דקות .

 

הכנה

למלא את הפלפלים במלית , לצקת מהרוטב לסיר רחב עד כיסוי הקרקעית .

לסדר את הפלפלים ולצקת את יתרת הרוטב מעל עד שהרוטב יגיע לגובה הפלפלים .

להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול על אש נמוכה כשעתיים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת