00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

עוף קל מהיר וטעים בבירה

בוקררר..... טוב, עו הרבה לפנות בוקר עכשיו...

 התעוררתי עם המואזין ועם הבעיטות של זרובבל החשמונאי ג`וניור שבבטני.

זה לא ייאמן, כשאני ערה ובשיא אוני - הפרציפלוך ישן וכשאני מתכננת לנוח על זרי הדפנה (אחלה מצעים קיבלתי במתנה מאימוש היפה שלי) – הוא נזכר שלא עשה מספיק גלים בממלכת מי השפיר שלו ופשוט מודיע קבל עם ורחם ש:"הנני כאן".

אז הנה אני מוצאת עצמי מתה מעייפות...

חשבתי לתומי מה אוכל לעשות כשמכונת כביסה גועשת בבטני כאילו היתה בתכנית הסחיטה של 1000 סל"ד..... ניסיתי לקרוא, ניסיתי להגיב בבלוגים ובפורום שלי, אבל נדמה כי אנשי התמיכה של תפוז עובדים על תיקון האתר בדיוק ברגעים אלו- כי אני נזרקת לכושלאמא שלי בכל ניסיון שכזה, אז החלטתי לעשות סדר במחשב ובתיקיות התמונות שלי, עד שהיפיוף העוברי יבין שאני ערה וזה ייתן לו סימן שהוא יכול לחזור לישון, או עד שעיניי תעצמנה באופן עצמוני ואחזור לשינה טובה ומפנקת. לבינתיים החלטתי  לעשות סדר בתיקיית התמונות שלי במחשב.... חשכו עיניי כשראיתי שיש לי איזה 20 תיקיות עם מלא תמונות ששכחתי בכלל שהורדתי מהמצלמה למחשב.

אז עשיתי קצת סדר.

צחקתי לאללה... 90% מהתמונות הן של אוכל.

לא סתם הילדים לועגים לי וקוראים לי :"פדופילית של אוכל"...

האמת היא שניסימיקו החשמונאי כבר מגלה קוצר סבלנות בכל פעם שאני מגישה את המנות לשולחן וצועקת :"עצור !  , אל תיגע, תן קודם לצלם"...

בשבת האחרונה הוא כבר אמר שאם אני מתקרבת לו לצלחת הוא הורג אותי...

"לכי תצלמי את הסיר, מה את רוצה מהצלחת שלי"?

צחקתי וויתרתי, אז כן, יש מנות שאני מצליחה לצלם גם את ה"לפני" וגם את ה"אחרי", אבל יש לא מעט כאלו שהלכו קאפוט עוד לפני שאצתי רצתי למיקרו (שם מונחת המצלמה דרך קבע).

האמת היא שזה מרגיז אותם, את יושבי הבית, הקטע הזה של הצילומים, כי המצלמה שלי היא מצלמה רגילה, אמנם עם תוכנה מיוחדת לצילומי אוכל , אבל היא כולה מצלמונת פשוטה ואם אני רוצה להגיע לתמונה אחת טובה – עלי להרביץ סרייה של איזה 20 תמונות ומתוכן ייצאו איזה 4-5 טובות ויש פעמים שגם זה לא יוצא, ככה שאני מקללת ומבטיחה לעצמי לחזור על המתכון לשם התיעוד התמונתי הבא..., אז כן,  כשהם רעבים והריח עושה להם :"דיגי- דיגי" באף- הדבר האחרון שמעניין אותם זה התמונות לבלוג של אמאל`ה...

ובגדול אני באמת מבינה אותם...

אז  באשמורת ראשונה של הבוקר מצאתי עצמי עוברת תיקייה- תיקייה ומוחקת עשרות תמונות שתפסו לי סתם מקום והן לא ממש באיכות סבירה. בין ייתר התמונות מצאתי איזה 15 תמונות של המתכון שהכנתי – לא זוכרת בדיוק מתי בדיוק, אבל אני יודעת שזה היה באחד מימי השישי העייפים שלי , כן, ההם שגורמים לי לקטר עד כמה אני עייפה , אבל לשרוץ בכל זאת במטבח (פולניה או לא...).

אז הפעם מדובר במתכון של העוף בבירה.

העוף הזה יצא אחד הטובים והרכים והטעימים ומאלו שהתחסלו מהר לאללה והחלטתי שאני מביאה לכם אותו, כי כמו שכבר אמרתי המתכון נתן לי מענה נפלא להגדרה :"טעים, מהיר ושוב טעים"...

אז בבקשה מותקים ומותקיות שלי... המתכון הטעים המהיר והשוב טעים  לעוף בבירה:

 

 

 עוף מהיר וטעים בבירה  :

חומרים:

1 עוף מחולק לנתחים

3 בצלים (אפשר לשלב בין סגול ללבן)

3 גזרים

3 שיני שום (אפשר יותר)

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות, או 1 קופסת שימורי פטריות

4-5 פטריות מיובשות (שהושרו במים רותחים ונסחטו)- לא חובה

1 בקבוק או פחית בירה לבנה  (בדר"כ 330 מ"ל)

1 כוס מים רותחים (אם השריתם פטריות מיובשות- משתמשים בנוזלי ההשרייה)

1/2 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור (אפשר פחות), 1/4 כפית ציפורן טחון , 1 כפית פפריקה  אדומה, מעט צ`ילי גרוס,

2 עלי דפנה

מעט טימין

2 כפות שמן לטיגון העוף (או כף אחת של שמן זית אם צולים ללא טיגון). 

 

אופן ההכנה:

משפשפים את עור העוף בתערובת התבלינים ומעסים היטב.

מטגנים את העוף לפני הצלייה  (מומלץ) עד הזהבה יפה.

אם רוצים להכין ללא טיגון מקדים (חיסכון בקלוריות וזמן) אז פשוט מניחים את העוף בתבנית רגילה (אני השתמשתי בכלי חרס)  , מניחים את הבצלים, 1 כוס מים רותחים (או מי ההשרייה של הפטריות המיובשות), פטריות השמפיניון החתוכות, פטריות מיובשות, גזרים חתוכים וטימין. מתבלים שוב בתערובת התבלינים ויוצקים את הבירה לתבנית.

מכסים ברדיד אלומיניום וצולים למשך כשעה בחום בינוני – גבוה 190-200 מעלות.

לאחר שעה מסירים את רדיד האלומיניום ונותנים לעוף להזהיב.

רצוי להזליף ממיצי התבשיל מדי פעם על העוף, על מנת שלא יתייבש.

***  ניתן להכין באותה הצורה את העוף גם בבישול על הגז.

בבישול על הגז אני אוהבת להוסיף מעט חזה אווז חתוך לקוביות ומטוגן.

את הבצל  מטגנים במעט שמן זית, מוסיפים את השום, מוסיפים את הגזרים ואז בירה (בלי מים), ומערבבים ומקרצפים את המשקעים מתחתית הסיר,מוסיפים מלח,פלפל,ציפורן, עלה דפנה, טימין,פפריקה, צ`ילי, מערבבים,מוסיפים את העוף,מביאים לרתיחה, מקטינים להבה,מבשלים בסביבות שעה וחצי.

 

 

זהו, זה מה שיש לי לספר לכם היום ...

אני הולכת לנסות לעצום עיניים קצת... אני אחושילינג עייפה... השעה כבר 04:46...איך שהזמן עובר- שיטטט !!!

 

הופל`ה... הנה השמש זרחה והתעוררתי.

וואלאק הבית ריק, איזה שקט !!!

 הינשוף הגדול הלך לעבודה (נראה לי) והינשוף הקטן הלך לבית הספר (גם נראה לי...).

נדמה כי התגלתה פה התחשבות יוצאת מגדר הרגיל...פשייי... איזה חמודונים שני הגברברונים האלו... נתנו ליפה בנשים  (בקרנפות) לישון...

 

שיווו... מי כבר מקפיצה לי חלונות כתומים ומרגיזים במסנג`ר?

מה, לא רואים שאני בוורד ואני באמצע כתיבה?

הנה עוד אחד מהבהב לי...

נועה... נו, מי אם לא היא...

היא חייבת, אבל חייבת להראות לי איזה אייקון חדש היא המציאה.

הפעם זאת כבשה שעושה קקי תוך כדי הליכה.

נועה... את בסדר  את, בחיי !!!!!!!!!!!!

עזבי אותי באמש`ך... אני באמצע הרשומה, תני לי שקט, כי עוד מעט שרי באה לקחת אותי לטיפול ולא יהיה לי זמן לכלום.

אבל מה לנועה ולהבנה מינימלית ... היא בשלה..

עוד צלנוד ועוד צלנוד... אם הכונפה החליטה שאני עונה לה אז ראס בין עינו אענה לה....

אם לא כל המסך ירעד פה לעד...

אוחחח   ...נועה- נועה...

מזל שיש רק אחת כמוך אוחתי !

האמת היא שהיא מנצלת יופי את זה שאני שרופה על הראש המטורף שלה (אתם לא מבינים אפילו כמה שהיא מצחיקה).

כשבעלי רואה אותי יושבת ונקרעת מול המסך בצחוק מתגלגל הוא מניף את ידו בתנועת ביטול פולנית שכזאת ואומר :"נו... שוב נועל`ה במסנג`ר".

האמת היא שאמרתי לה שפעם אעתיק את כל מערך השיחות שלנו ופשוט אעלה אותן כלשונן פה בבלוג, להנאתכם.

אני בטוחה שזה יהיה שוס, היא הורסת !!!!

אתם יודעים מה? וואלה רעיון. מעכשיו אני שומרת את השטויות שלה.

צפו שיתוף...

ועכשיו אני הולכת לענות לה, כי אם החלונות האלו לא ייעלמו תוך שניה, אני מעיפה את הלפטופ הזה לאלף עזאזלים וחבל, כי אז עופר (החבר האהוב שלי בעל חנות המחשבים) יצטרך לעמול קשה כדי להרכיב לי אותו מחדש....

אז יאללה... אני הולכת להתעסק עם הקרציבלה הזאת , כי היא על תקן סופר גלו... אין מצב להשתחרר ממנה...

שרופה עליה אנוכי, לגמרי !!!

יאללה יפים ויפות, הייתי פה !

שיהיה יום ...לא, לא כתום ! כל צבע אחר הולך , רק לא כתום !!!!!

איכסה כתום....

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת