00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל וחיות מבית טוב

עוף בטריאקי יפני

 
 
 
כמעט כל מה שאני רואה בבלוגי האוכל בפרדס מתחשק לי להכין או לפחות לאלתר לפי הבסיס של המתכון.
יש מתכונים שברגע שאני רואה את התמונות אני חייב להכין את המתכון.....וככה היה עם המתכון הבא.
לפני כחודש כשהביא אמיר אריה מתכון לעוף בטריאקי אצלו בבלוג, מיד ידעתי שאת זה אני חייב לנסות.
חייב לספר שהתגובות אצלי בבית היו כל כך טובות שזה הופך להיות מתכון קבוע .
אני מביא את המתכון שלו כפי שהוא פרסם בבלוג שלו עם הערות שלי בסוף שיסומנו ב - .
 
בכל מקרה אני ממליץ לכל אוהבי האוכל לבקר קבוע אצל אמיר בבלוג כי גם המתכונים וגם התמונות הם משהו מיוחד.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרכיבים:
 
700 גרם עוף (אמיר השתמש בחלק הבשרני של הכנפיים "הפולקה הקטן") ניתן להשתמש בכנפיים, שוקיים, כרעיים וירכיים, לפי מה שאוהבים.
 אני השתמשתי בסטייק - פילה פרגיות שחתכתי לקוביות גדולות
 
הרוטב :
 
1/2 כוס רוטב סויה ( אני השתמשתי בסויה של קיקומן )
1/2 כוס מים
5 כפות סוכר
3 כפות דבש
1 כף שמן שומשום
2 כפות מירין (או לחילופין יין לבן) ( לא היה לי אז הוספתי חומץ אורז במקום המירין )
2 כפות שטוחות קורנפלור
 
לקישוט - 3 כפות שומשום
 
תוספות אפשריות : שום כתוש, צ`ילי וזנגביל. (  הוספתי בנדיבות שום כתוש, צ`ילי יבש גרוס וג`ינג`ר קצוץ )
 
ציוד נלווה:
 סיר בינוני בעל תחתית עבה
כף עץ
קערה
 
אופן הכנה:
 
 הבהרה לגבי רוטב הסויה:
ישנם סוגים שונים של רוטב סויה, שימוש ברוטב סויה "שחור" ( Dark soy sauce) יתן גוון חזק יותר וטעם יותר מודגש,
ואילו שימוש ברוטב סויה בהיר (Light soy sauce) יתר טעם חלש יותר וגוון בהיר יותר. 
 
 
 
 
1. ערבבו את חומרי הרוטב בקערה והשרו את העוף ברוטב למשך כ-20 דקות.
 
 
 
 
 
2. חממו את הסיר והביאו את הרוטב לרתיחה על אש בינונית
 
 
 
 
 
3. הנמיכו את הלהבה, ערבבו מידי פעם והשגיחו שלא ישרף... 
  
 
 
 
 
4. לאחר כ- 45 דקות הוסיפו את השומשום 
 
 
 
 
 
 
5. ערבבו היטב וכבו את האש.
 
 
 
 
 
 
  ההמלצה שלי היא אחרי ההשריה במרינדה להוציא את נתחי העוף ולבשל את הרוטב כ-15-20 דקות ללא העוף,
      ורק אז להוסיף את נתחי העוף עד לסוף הבישול.......אצלי פשוט טענו שהעוף קצת מיובש מרוב בישול.
 
 
 
 
 
 
 
 
 לסיום המלצה קטנה על בלוג מתכונים ותיק כאן בפרדס שאיכשהו לא ידעתי עליו עד עכשיו
אז אני ממליץ לגשת ולבקר את:   mamaWitch .
 
 
 
   יום נהדר וסוף שבוע נעים   
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bigjack אלא אם צויין אחרת