00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

זיתים תוצרת בית

 
אתמול, סוף סוף לאחר שכבר חרשתי ספרים בנושא וגם קצת ברשת וגם קיבלתי עזרה וטיפים מפה ומשם, אזרתי אומץ וניגשתי להכין את צנצנות הזיתים.
 
 
כאמור, הזיתים שהו במים מספר ימים תוך החלפת המים מדי יום ואתמול, כבשתי בעצמי.
 
היה לי `חלום` לקנות עוד זיתים ולנסות כמה וכמה טעמים. אך החלום התגשם יותר מהר ממה שציפיתי, כי תוך כדי הכנסת הזיתים לצנצנת הראשונה גיליתי שנשארו לי זיתים לעוד שתי צנצנות.
 
כבשתי שלושה סוגים :
סוג ראשון - במלח, שום, פלפל חריף, לימון ושמן זית.
וסוג שני - ביין. אבל,,, יין לא היה אלא רק חצי בקבוק שמפניה כך שהחלטתי לנסות ונראה מה יוצא מזה.
הסוג השלישי - זיתים כבושים במלח גס.
  
הכנתי כך:
 
זיתים עם שום ופלפל
 
.
 
 
לתוך צנצת זכוכית העברתי את הזיתים עד מילוי הצנצנת.
הוספתי: מים, כף מלח לימון, 10 ראשי שום, 5 פלפלוני שאטה, כף חומץ, מעט פלפל אנגלי, 2 כפות מלח ומעל שכבה קטנה של שמן זית. סגרתי היטב את הצנצנת ואני כבר מחכה לתוצאות. היום לא התאפקתי ופתחתי רק כדי לטעום ולראות אם התמיסה בסדר, היה לזה טעם של זיתים מוכרים.
 
 
זיתים במלח.
 
 
לתוך צנצנת העברתי זיתים ולאחר מכן שפכתי מלח גס עד כדי מילוי וכיסוי כל הזיתים.
קיבלתי "טיפ" משלומית לגלגל את הצנצנת מדי יום וכך אעשה.
 
 
 
זיתים ביין

כאן כמו שאמרתי, יין לא היה, והיה רק שמפניה. לכן שפכתי על הזיתים שמפניה.אחר-הצהריים כשבדקתי מה קורה, ראיתי שתהליך התסיסה התחיל ולכן אני חושבת שזה בסדר וגם ייצא בסדר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת