00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג חריף לערב שבת

דג  חריף לערב שבת
 
 

אין כמו דג טוב השוחה בצלחת מלאת רוטב אדום חריף לארוחת ליל שישי אפילו אצלנו הרומנים . יש כמה  גרסאות לדג החריף  אם הוא מרוקאי או טריפוליטאי או סתם רומני.

ישנם כאלה שנחרדים לשמוע על עגבניות ברוטב וישנם אחרים כמוני שאוהבים מאד.

המתכון המובא הוא התוצאה הכי אהובה אצלנו ומשלב בעצם כמה גרסאות שיש ברשת. הדג שהשתמשתי הוא נתחי פילה של נסיכת הנילוס , בשרני , לבן ,ללא עצמות ,טעים מאד

 

 

חומרים

1 בצל בינוני פרוס לחצאי טבעות

6-7 נתחי פילה דג נסיכת הנילוס

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות ללא הגרעינים

6 שיני שום קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

4 עגבניות מגורדות

1 כף סוכר

 

1/2 כוס שמן

3 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

כמון

קופסא רסק עגבניות

 

הכנה

לשטוף היטב את נתחי הדג ולהזליף מעל הנתחים מיץ מלימון טרי .

לטגן במעט שמן את הבצל ,הפלפלים האדומים והירוקים החריפים עד שהבצל נעשה שקוף  והפלפלים רכים מאד . בשלב זה להוסיף את הפטרוזיליה והשום ולערבב היטב כמה דקות  עד שנפתחים טעמי השום והפטרוזיליה  וריח נפלא מתפשט במטבח.

 בקערה נפרדת לערבב את חצי כוס השמן ,הפפריקה ,העגבניות המגורדות , רסק העגבניות והתבלינים . לבחוש היטב את כל המרכיבים .

לטבול את נתחי הדג ברוטב שהכנו ולהניח על הירקות שבסיר ,לסדר את נתחי הדג בקומה אחת  לצקת מעל את שארית הרוטב ,להוסיף מעט מים רותחים למצב של כמעט כיסוי .

להביא  לרתיחה , להוריד לאש נמוכה ולבשל חצי שעה .
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת