00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

אורז מושחת - טנזיה מרוקאית

אורז מושחת - טנזיה מרוקאית
לא אלאה אותכם במתכונים וצילומים מארוחת החג , ארוחה מסורתית רגילה עם כל המנות המקובלות והרגילות שכבר הועלו וצולמו המון פעמים
אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
חייב להעלות כאן את האטרקציה של הארוחה  מגש ענק של טנזיה מרוקאית , ערימת אורז מעוטרת בפירות יבשים שבושלו ביין מנה יפיפיה ונהדרת בטעמה שסחטה מכל הסועדים את השאלה .....מה זהההה ??
מאיפה הרומנים האלה צריכים לדעת מה זה טנזיה ? ממתי אשכנזים אוכלים בחג אורז כזה?
 
 
 
מגש האורז חוסל בארוחת החג ולמחרת הכנתי שוב אבל בגירסה מקוצרת ללא הבצל המטוגן .
 
תבשיל מדהים ביופיו וטעמו והכי חשוב... נראה חגיגי לאללה .
 
 
 
מביא את המתכון כפי שנרשם על ידי המקור זברה
 
טנזיה מרוקאיתו- - זברה
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 ג`ר משמשים מיובשים
100 ג`ר שזיפים מיובשים
100 ג`ר צימוקים כהים
100 ג`ר אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100 ג`ר שקדים מולבנים פרוסים, מטוגנים
כפית מלח
כפית בהריון מתקדם קינמון
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש
מעט יין מתוק

ההכנה:
חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לרבע שעה בערך. מסננים ושומרים את מי ההשריה.

בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל,ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים.מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.

לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום או דבש, את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.

אני מעבירה את האורז לתבנית טבעת, הופכת על מגש יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
טעים, יפה וחגיגי.
מקור-אמו המרוקאית של חבר.
הערה- מגישים את הטנזיה עם אורז לבן.אני שמה את האורז בתבנית טבעת
הופכת על צלחת הגשה יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
יש מתכון לטנזיה עם בשר כבש.את הכבש חותכים לקוביות,מזהיבים,מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שכמעט רך,ואין כמעט נוזלים.מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לפי המתכון הצמחוני.

מעדן!
 
הגירסה המקוצרת ללא הבצל המטוגן
 

הערות :
האורז שהשתמשתי הוא אורז הודי בסמטי ,אורז מעולה בטעמו
האורז אינו לבן כמו שמקובל אלא קצת צבוע ....הילדים לא יאכלו אורז לבן ונאלצתי לצבוע אותו.
שנה טובה מלאת מטעמים לכולם
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת