00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

הכנת מגש פירות ממרציפן

  
 הכנת מגש פירות ממרציפן
 

 

 
חומרים דרושים:
 
מרציפן מוכן של חברת "המרשלג" - מומלץ.
צבעי מאכל - לא נוזליים.
עלים לקישוט הפירות - רוכשים בחנויות לקונדיטוריה:לכל סוג פרי יש את העלים המיוחדים עבורו.
עטרות נייר להניח את הפירות.
 
אביזרים נלווים - מכחולים לצביעה, משטח עבודה, שקיות ניילון, פטיש שניצלים, סכין, קערה עם סוכר לבן, מגש לפירות.
 
 
 
 
 
בשלב ראשון מכינים כדורי מרציפן בגודל הדרוש להכנת הפירות. לוקחים חתיכת מרציפן בגודל של כדור טניס לכל סוג של פרי - ממנו יוצאים כ-6 עד 8 יחידות פרי.  צובעים את כדורי המרציפן, כל כדור בנפרד בצבע שונה לפי סוגי הפירות שרוצים להכין:
 
צהוב ללימונים ובננות.
כתום לתפוזים וגזרים
אדום עבור תותים ודובדבנים
והירוק בשביל אבטיח.
 
שוב, משתמשים במרציפן מוכן של המרשלג שהוא קל ונוח לעיבוד.
 
רצוי לצבוע את הכדורים מהצבע הבהיר לכהה, ולשטוף היטב ידיים בין הכנת כדור צבע אחד למשנהו וכן לשטוף היטב את משטח העבודה שעליו עבדנו.
 
צבעי המאכל הם צבעים מיוחדים : תמונה מצורפת למעלה. צבע שהוא קצת משחתי. לוקחים מעט צבע - בגודל אגל טל בקיסם עץ, מכניסים אותו לתוך כדור המרצפן הלבן ומתחילים לעבד בידיים עד להספגת הצבע היטב היטב בכדור. יש לשמור שלא יהיו חלקי מרצפן לא צבועים או שלא תהיה אחידות בצבע.
 
מניחים לכדורים לנוח פחות לשעתיים על מנת שהצבע ייספג היטב והכדור יתקרר מהחום של עבודת ההספגה בידיים ויהיה קל לעבוד איתו שוב. מניחים כל כדור בשקית  ניילון נפרדת.
 
 
הכנת פלחי אבטיח: 
בשלב ראשון לוקחים כדור בגודל טניס של מרציפן מוכן.
דוחסים היטב את המרציפן ומכדררים היטב היטב לכדור חלק.
צובעים את כדור המרציפן בצבע מאכל ירוק מכל צדדיו.
נותנים לצבע להתייבש היטב לפני שצובעים את חלקו התחתון של הכדור.
 
 
שלב ב`
לאחר שהכדור התייבש לגמרי, מחלקים אותו לשמונה פלחים או לארבעה.
 
צובעים בעזרת מכחול את החלק הפנימי של הפלח בצבע מאכל אדום, כשמשאירים חלק לבן דק בין הירוק לאדום. זו  - קליפת - האבטיח.
 
 
 בשלב אחרון, מפזרים סוכריות שוקולד קטנטנות של קישוט עוגות ועוגיות, על גבי הצבע האדום בלבד, מנת לתת את הרושם שאלו גרעיני אבטיח.
 
 
 
 
 
הכנת גזרים: 
מכדררים כדור קטן של מרציפן לכדור חלק ולאט לאט מתחילים לעבד אותו בין הידיים לצורת גזר. משאירים את החלק העליון מעט עבה יותר ובתחתית צרים עד להשגת חרוט. יוצא גזר ננסי. בעזרת סכין חותכים שלושה חתכים לרוחב הגזר,(ראו תמונה)  ונועצים עלה ירק בראשו.
 
                                             
 
 
 
 
 
הכנת תפוזים קטנים: 
לוקחים חתיכת מרציפן קטנה בגודל של אגוז, מכדררים לכדור חלק חלק ובעזרת פטיש שניצלים, מחוררים היטב מכל צדדיו. לאחר מכן נועצים למעלה עלה קטנטן של פרי הדר.
 
 
 
 
 
 
הכנת לימונים: 
מכינים כדורים קטנים ומעבדים לכדור חלק.
בעזרת כריות האצבעות מתחילים לעבד את קצוות הכדור גם למעלה וגם למטה לצורה של לימון. לאחר מכן, מגלגלים את הכדור על גבי פטיש השניצלים לשוות לו צורה
של קליפת הלימון. בסיום, נועצים עלה של לימון בחלקו העליון של הפרי..
 
 
 
הכנת תותים: 
לוקחים חתיכות קטנות של מרציפן צבוע באדום. מכדררים לכדור חלק, ולאחר מכן מתחילים לעבד את החלק התחתון של הכדור עד שהוא מתארך מעט. את החלק העליון של הכדור משקיעים טיפה פנימה בעזרת כרית האצבע.
 
נוצרת צורה של תות. את התות מכניסים בזהירות לקערה שבה הנחנו סוכר ומנערים את הקערה בעדינות על מנת לצפות את כל חלקי התות.
 
בסיום, נועצים בקצה העליון עלה של תות מפלסטיק.

 

 
 
 
הכנת אגסים: 
יוצרים כדור קטנטן ומעבדים לכדור חלק. לאט לאט מתחילים לעבד את חלקו העליון לצורה מוארכת ובסיום, בשליש השני  מהחלק העליון, מעבדים טיפה יותר בין שתי כפות ידיים ליצור את צורת האגס.
 
מניחים ונועצים שני עלים זה מול זה, צמודים, או ציפורן שלם לקישוט.
 
 
          
     
 
 
 
 הכנת בננות ממרציפן:
מעבדים את כדור המרציפן הצהוב לצורת בננה. לאחר מכן מושחים בעזרת מכחול משיחות של צבע חום על גבי הבננה.
 
                      
 
 
 
 
הכנת דובדבנים:
יוצרים שני כדורים קטנטנים  מבצק המרציפן.
להכנת עלה לדובדבנים משתמשים בחתיכת מרציפן צבוע בירוק או בעלה מוכן מפלסטיק. אפשר לראות את הדובדבנים ליד התותים מצד שמאל.

 



תמונה של דובדבנים מהרשת
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת